(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Odbojkašice u polufinalu plej-ofa! Savladana Crvena zvezda 3:1 • UHAPŠEN STAROPAZOVČANIN ZBOG NASILNIČKE VOŽNJE: Vozio automobil sa 2,87 promila alkohola u krvi! • COVID 19: Novih 30 zaraženih u opštini Stara Pazova, broj aktivnih slučajeva porastao na 225 • Pšenica delimično stradala u hladnom talasu bez padavina u februaru • Pokrajinski Sekretarijat za privredu i turizam raspisao četiri konkursa - pomoć malim i mikro preduzećima • Licitacija dresa Miloša Jojića na FB stranici Lokalne fondacije Stara Pazova • Odbojkašice Jedinstva u polufinalu plej-ofa. Savladana Crvena Zveda sa 3:1 • Pobede Omladinca, Sremca i Podunavca, porazi Jedinstva i Radničkog na startu prolećne sezone • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura do 15 stepeni
Život 30.07.2018.
Stara Pazova
Staropazovčanin oboleo od groznice Zapadnog nila

U Sremu, tačnije u staropazovačkoj opštini i Sremskoj Mitrovici registrovana su dva slučaja obolevanja groznice Zapadnog nila navodi se na sajtu Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica.
Osobe su muškog pola, starije od 55 godina sa prisutnim komorbiditetima. Nakon sprovedenih virusoloških analiza u referentnoj laboratoriji Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", potvrđena su specifična antitela na virus groznice Zapadnog nila. Obolele osobe su hospitalizovane, imaju neuroinvazivnu formu bolesti i pripadaju rizičnoj populaciji za nastanak neuroinvazivne forme bolesti. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, na teritoriji Srema nisu registrovani komarci u kojima je prisutan genom virusa groznice Zapadnog Nila. Prema podacima ovog institute, u našoj zemlji od početka juna, zabeležen je 41 slučaj oboljevanja od groznice Zapadnog Nila sa četiri smrtna ishoda, tri u Južnobačkom okrugu i jedan u Beogradu. Podsećamo na osnovne kliničke i epidemiološke karakteristike ovog oboljenja: Groznica Zapadnog Nila je virusno oboljenje koje se prenosi ubodom zaraženog komarca. Glavni prenosilac je vrsta komarca odomaćena i kod nas, a glavni rezervoari su razne vrste ptica u kojima se virus održava. Više 80% zaraženih ovim virusom nema nikakve tegobe, a kod malog procenta 1% zaraženih simptomi podsećaju na simptome gripa (naglo povišena telesna temperatura, glavobolja, grlobolja, bolovi u leđima, mišićima, zglobovima, umor, blag prolazni osip, uvećanje limfnih čvorova i sl.)