(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: USVOJEN ZAKON O TRANSFORMACIJI KBS U VOJSKU : SRBIJA ZATRAŽILA HITNU SEDNICU SB UN • ODRŽANA KONFERENCIJA ZA NOVINARE POLICIJSKE UPRAVE U SREMSKOJ MITROVICI PREKO 2.600 KRIVIČNIH DELA POČINJENO U SREMU U TOKU PROTEKLE GODINE • SNEG I LEDENA KIŠA OTEŽAVAJU SAOBRAĆAJ: JKP “ČISTOĆA” ČISTI PUTEVE PO PRIORITETIMA• VREME: VEČERAS SNEG, NAJNIŽA TEMPERATURA -5 STEPENI
Info 07.08.2018.
Stara Pazova
IZGRADNJA NADVOŽNJAKA PREMA GOLUBINCIMA: Neće biti rušenja kuća

Već duži niz godina priča se o tome, da će na pružnom prelazu u Staroj Pazovi, između Stare Pazove i Golubinaca biti postavljen nadvožnjak. U toku je izrada državnog projekta, koji vodi Saobraćajni institut CIP, ali još uvek nije poznata kada će radovi početi i šta će to značiti za stanovnike u ovom delu mesta. Stanovnike na kraju ulice Ćirila i Metodija u Staroj Pazovi u blizine pružnog prelaza prvobitno je uznemirala informacija o tome, da će se graditi nadvožnjak i da se planom predviđa rušenje njihovih kuća.
Kažu da poslednjih godinu dana žive u neizvesnosti i su prošle godine čak potpisali određena dokumenta da će im kuće biti otkupljene i srušene. Ističu da su pristali na to jer u toku gradnje nadvožnjaka to nebi bilo mesto za život.
Izgradnja nadvožnjaka je projekat koji je radio Saobraćajni institut CIP u vidu prostornog plana područja posebne namene, jer se u ovom slučaju državni put ukršta sa međunarodnom železničkom prugom, što ne može da bude na terenu i zato je potrebna denivelacija u vidu nadvožnjaka i propratnih saobraćajnica. Direktor JP Urbanizam Darko Isailović kaže da je prvobitno postojao projekat koji je stvorio zabunu i bojazan da će se rušiti okolne kuće. Međutim, utvrđeno je da se može izgraditi nadvožnjak i bez njihovog rušenja.
Prema poslednjim informacijama kojima raspolažu u opštini i preduzeću Urbanizam, neće biti ekproprijacije postojećih objekata, već će se projekat zadržati u koridoru postojeće ulice Ćirila i Metodija. „Nadvožnjak će učiniti da sav saobraćak prelazi preko železničke pruge“, kaže Isailović za RTV Stara Pazova i dodaje da će „ispod nadvožnjaka biti formirane servisne saobraćajnice koje će opslužiti poprečne ulice“.
Ipak i ova situacija zabrinjava građane, jer kako kažu, nisu dovoljno obavešteni šta im predstoji: „Meni konkretno predstoje neki radovi na kući“, kaže stanovnik ove ulice Vladislav Forgač, „Vezane su mi ruke, da li da ulažem ili da ne ulažem?“
S obzirom na to, da je u pitanju državni projekat, koji ima svoju dinamiku izvođenja, očekuje se da će kako Opština, tako i svi učesnici u ovom procesu biti o svemu blagovremeno obavešteni, jer za sada još nije poznato, kada bi radovi trebalo da počnu.