(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: ● Danas svečana akademnija povodom 140 godina postojana Narodne bibliteke "Dositej Obradović" ●Tokom oktobra i novembra anketiranje poljoprivrednih gazdinstava ● Do 2. novembra otvoren konkurs za ostvarivanje prava na regresirani prevoz studenata i đaka do škole ili fakulteta ● Do 24. oktobra otvorene prijave za dodelu nagrada najboljim romskim učenicima ● Za lečenje Stefana Subotića iz Belegiša potrebno 69.000 evra: Pošaljite SMS 360 na 3030 ● VREME: Miholjsko leto u prvoj polovini oktobra
Info 08.08.2018.
Stara Pazova
PAŽNJA! Počinje cvetanje ambrozije

Od polovine avgusta do polovine septembra vreme je kada cveta ambrozija i izaziva brojne tegobe ljudima sklonim alergijama. U ambulantama Doma zdravlja u opštini Stara Pazova u ovom periodu povećan je broj žalbi na tipične alergijske simptome kao što su svrab, peckanje i crvenilo očiju, kijavica, nadražujući suv kašalj kao i otežano disanje i gušenje koje je karakteristično za astmatičare.
Iako se simptomi alergija na ambroziju ne mogu izbeći, njeni efekti se mogu umanjiti te je savet lekara da se izbegava boravak u prirodi od 10 do 16 časova i da se prozori drže zatvorenima u jutarnjim i večernjim satima. Takođe, preporučuje se stanovništvu da uništava ambroziju kako na privatnim tako i na javnim površinama.