(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Međuvladina konferencija u Briselu - očekuje se otvaranje poglavlja 9 • Stopa nezaposlenosti u AP Vojvodini na istorijskom minimumu • U toku konkurs za buduće policajce • Sutra u naselju Banovci Dunav prvi noćni market • korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sunčano i veoma toplo, temperatura od 15 do 34 stepena
Ekonomija 05.09.2018.
Stara Pazova
U dve firme na teritoriji opštine Stara Pazova zatečeni radnici na crno

Među poslodvacima koji zapošljavaju na crno našao se i vlasnik Samostalne zanatske radnje „Dane“ u Starim Banovcima i Preduzetčka radnja Dragoljuba Muškinje, objavljeno je na sajtu Ministarstva rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja.

U pitanju su dva od 21-og poslodavca kod kojih su zatečena lica na radu na crno. Prilikom vanrednih inspekcijskih nadzora izvršenih 1. septembra ukupno je zatečeno 61 lice bez prijave kod 16 poslodavaca koji su registrovani u Agenciji za privredne registre, dok su preostalih pet neregistrovani privrednih subjekti.

U starobanovačkoj SZR „Dane“ zatečeno je 3 neprijavljena radnika, dok je kod staropazovačkog preduzetnika bilo 2 lica bez papira.

Ministar resornog ministarstva Zoran Đorđević najavio je razmatranje izmena Zakona o radu koji će biti rigorozniji prema onima koji krše zakon. Do tada, prema Đorđevićevim rečima, Ministarstvo će na svom sajtu objavljivati sve što inspektori za rad otkriju na terenu.