(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Sve spremno za Bogojavljensko plivanje za časni krst u Starim Banovcima • Pritvor osumnjičenima u slučaju "Jovanjica" • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Suzana Ilić predsedavajuća lokalnog SES-a • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Gusta magla, tokom dana suvo i hladno
Sport 28.09.2018.
Krnješevci
IN MEMORIAM: Dragan Bursać, sportski novinar (1959 – 2018)

Rođen i odrastao je u Krnješevcima gde je završio osnovnu školu i kasnije gimnaziju u Staroj Pazovi. Studirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a kao uzoran omladinac i student bio aktivan u ondašnjim omladinskim i društvenim organizacijama.

Profesionalno se bavio sportskim novinarstvom više od 30 godina na Radiju Stara Pazova i kasnije na RTV Stara Pazova. Vodio i uređivao više emisija od kojih je najpoznatija „Legende sporta“ koja je imala oko 200 radijskih i više od 50 TV emitovanja. Realizovao prenose fudbalskih, košarkaških, odbojkaških i rukometnih utakmica a prenosio je i događanja u ragbiju. Radio je i na informativnom programu naše kuće u okviru koga je vodio emiije „Dnevnik“ i „Jutarnji pregled“. Autor je emisije „Sport Specijal“ koja je emitovana svake nedelje na programu Radija Stare Pazove preko 900 puta. Uređivao emisije “Sport u Sremu” na radijskom programu i emisije „Sportski pregled“ na televizijskom programu.

Pamte se njegove reportaže o izgradnji Sportskog centra u Staroj Pazovi od njenog početka do svečanog otvaranja. Izveštavao o posetama Sepa Blatera, Mišela Platinija i Aleksandra Čeferina, kao i državnih delegacija koje su dolazile u posetu Sportskom centru. Takođe, izveštavao je sa priprema fudbalske reprezentacije Srbije u “Kući fudbala” koji su se emitovali na programima Javnih servisa RTS-a i RTV-a.
Njegovi prilozi iz sporta redovno su se posladnjih godina emitovali u sportskom programu RTV Vojvodine. Bio je dopisnik sportskog lista „Sport“ i dopisnik je “Sremskih novina” već više od 15. godina.

Kolege i sportski radnici ga pamte kao vrhunskog profesionalca, u potpunosti posvećenog sportu i novinarstvu sa izrazito objektivnim stavovima. Svakoga bi impresionirao enciklopedijskim znanjem iz domaćeg i stranog sporta. Njegove kolumne, osvrti i komentari u okviru njegovih emisija i na blogu “Sport- special” su i više od sportskih tekstova. Naročito je vodio računa o lokalnom sportu i malim klubovima i terenima. Jedan je od najzaslužnijih za održavanje tradicije dodeljivanja prestižne nagrade “Sportista godine opštine Stara Pazova”.

Sahrana će se obaviti danas u 13 časova na mesnom groblju u Krnješevcima.