(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Predsedniku opštine Stara Pazova priznanje SPC •RTB Bor od danas u rukama kineske kompanije, obećano ulaganje od milijardu i 260 miliona dolara • Preko 2.600 krivičnih dela počinjeno u Sremu u toku protekle godine • JKP “ČISTOĆA” čisti puteve po prioritetima • VREME: Do srede ledeni dani
Kultura 03.12.2018.
Stari Banovci
Pet godina od obnavljanja Kulturno - umetničkog društva u”Izvor” iz Starih Banovaca

Pet godina od obnavljanja Kulturno umetničkog društva u”Izvor” iz Starih Banovaca proslavljeno je prvim solističkim koncertom ovog KUD-a u starobanovačkom Domu Kulture.

Gašenje i osnivanje kulturno- umetničkih društava u Starim Banovcima diktiralo je dinamiku kulturnog života u ovom malom mestu u staropazovačkoj opštini. Kulturno umetnička društva su se osnivala i zamirala, a ove godine KUD „Izvor“ obeležilo je pet godina od obnove rada svojim prvim solističkim koncertom.

Prvi KUD u Starim Banovcima osnovan je 70-ih godina prošlog veka da bi zamro nakon 20-ak godina postojanja. Zatim je 2003. počeo sa radom KUD „Izvor“ da bi 2011. bio izbrisan iz registra. Današnji KUD nastavlja tradiciju, a počeci, kako kaže predsednik KUD-a „Izvor“ nisu bili laki, ali se trud isplatio.

Na sceni je bilo 70 članova folklora, od dečijeg ansambla do veterana, a pušten je i kratak film o istoriji KUD-a. Na kraju koncerta uručene su zahvalnice svima onima koji su doprineli i potpomogli radu ovog KUD-a.