(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Blagi pad javljanja u kovid ambulante, oprez neophodan, sve više otkrivenih sa antitelima • Lančani sudar u naselju Banovci-Dunav • Petlja Stara Pazova na autoputu BG - NS biće zatvorena do 17. jula • Trenutno 29 aktivna slučaja COVID 19 u staropazovačkoj opštini, svi imaju laku kliničku sliku • Otvorene još dve kovid ambulante: u Surduku za područje Podunavlja i u Krnješevcima za područje Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca • Telefoni kovid ambulanti u Staroj Pazovi su 310-284 i 062/763-520, u Krnješevcima 2391-115 i 062/762-804, a u Surduku 371-415 i 062/763-393 • Od petka počinje prskanje komaraca u našoj opštini • Popravka nadvožnjaka na putu Nova Pazova - Novi Banovci će trajati do 01. avgusta • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano i toplije, temperatura od 14 do 31 stepeni.
Život 10.12.2018.
Stara Pazova
Prijavljivanje za socijalne stanove za Rome do kraja godine

Info dan, održan je u Beloj zgradi u Staroj Pazovi, sa ciljem da se romskoj populaciji približe uslovi i potrebna dokumentacija za Javni oglas za izbor korisnika za trajno rešavanje stambenih potreba romskog socijalno ugroženog stanovništva, koji je otvoren do 31. decembra.


Potencijalni korisnici budućih trideset stambenih jedinica namenji romskoj nacionalnoj manjini, do 31. decembra treba da prikupe potrebnu dokumentaciju za Javni oglas, izbor korisnika za trajno rešavanje stambenih potreba romskog socijalno ugroženog stanovništva.


Prednost na konkursu imaće višečlane porodice sa decom školskog uzrasta, te starija lica, a uslovi Konkursa su državljanstvo RS, prebivalište na teritoriji staropazovačke opštine duže od 40 meseci, da nemaju nepokretnopst na svom imenu, i da nisu korisnici drugog programa zbrinjavanja.

Projekat pod nazivom „Uspostavljanje održivih rešenja za stanovanje Roma u Staroj Pazovi” sprovodi Opština Stara Pazova u partnerstvu sa JP „Opštinska stambena agencija” i NVO „Romano ilo” iz Belegiša. Ukupna vrednost ovog projekta iznosi nešto više od milion evra, od čega Evropska unija finansira 85%.

Projekat pod nazivom „Uspostavljanje održivih rešenja za stanovanje Roma u Staroj Pazovi” sprovodi Realizacijom ovog projekta 30 romskih porodica dobiće priliku da imaju sopstveni dom u Fruškogorskom naselju, a još 15 porodica koje već žive ovde dobiće pristup vodovodu, kanalizaciji, gasovodu i prilazni put”, istakao je državni sekretar Zoran Lakićević ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.