(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U toku potpuna rekonstrukcija puta Stara Pazova - Stari Banovci • U nedelju "Raspevani Srem" u Staroj Pazovi • Akcja dobrovoljnog davanja krvi u Novoj Pazovi • Počela izgradnja trenažne hale za sportiste u Novoj Pazovi • Humanitarna akcija „Veliki rade, a mali se slade“ u školi „Simeon Aranicki“ • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Život 10.12.2018.
Stara Pazova
Prijavljivanje za socijalne stanove za Rome do kraja godine

Info dan, održan je u Beloj zgradi u Staroj Pazovi, sa ciljem da se romskoj populaciji približe uslovi i potrebna dokumentacija za Javni oglas za izbor korisnika za trajno rešavanje stambenih potreba romskog socijalno ugroženog stanovništva, koji je otvoren do 31. decembra.


Potencijalni korisnici budućih trideset stambenih jedinica namenji romskoj nacionalnoj manjini, do 31. decembra treba da prikupe potrebnu dokumentaciju za Javni oglas, izbor korisnika za trajno rešavanje stambenih potreba romskog socijalno ugroženog stanovništva.


Prednost na konkursu imaće višečlane porodice sa decom školskog uzrasta, te starija lica, a uslovi Konkursa su državljanstvo RS, prebivalište na teritoriji staropazovačke opštine duže od 40 meseci, da nemaju nepokretnopst na svom imenu, i da nisu korisnici drugog programa zbrinjavanja.

Projekat pod nazivom „Uspostavljanje održivih rešenja za stanovanje Roma u Staroj Pazovi” sprovodi Opština Stara Pazova u partnerstvu sa JP „Opštinska stambena agencija” i NVO „Romano ilo” iz Belegiša. Ukupna vrednost ovog projekta iznosi nešto više od milion evra, od čega Evropska unija finansira 85%.

Projekat pod nazivom „Uspostavljanje održivih rešenja za stanovanje Roma u Staroj Pazovi” sprovodi Realizacijom ovog projekta 30 romskih porodica dobiće priliku da imaju sopstveni dom u Fruškogorskom naselju, a još 15 porodica koje već žive ovde dobiće pristup vodovodu, kanalizaciji, gasovodu i prilazni put”, istakao je državni sekretar Zoran Lakićević ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.