(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Počela izgradnja trenažne hale za sportiste u Novoj Pazovi • U sredu bez struje vikend naselje u Belegišu • Staropazovački Centar za socijalni rad organizovao je okrugli sto na temu „Značaj brige o zdravlju za život odraslih i starijih lica i lica sa mentalnim smetnjama i invaliditetom“ • Okrugli sto o nasilju nad decom Domu zdravlja • Karatisti "Mladosti" iz Nove Pazove uspešni na Kupu Srbije • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Info 12.12.2018.
Stara Pazova
Nastavljeni radovi na raskrsnici u Novosadskoj ulici

Nastavljeni su radovi na uređenju raskrsnice na izlazu iz Stare Pazove ka Inđiji. Raskrsnica se nalazi na problematičnoj krivini, Pazovčanima poznatija kao krivina kod terena "Kopito", gde se sa Novosadskom ulicom ukrštaju Vinogradska, Fruškogorska i Masarikova ulica.

Projektom je predviđeno da se raskrsnica reši kružnim tokom koji bi uveliko olakšao saobraćaj i bezbednost kako vozača tako i pešaka. Radovi su započeti letos i planirano je da traju 45 radnih dana. Međutim, nepostojanje katastra podzemnih instalacija, njihovo pronalaženje i procedure oko njihovog premeštanja su više puta prekidali radove.

Predsednik opštine Stara Pazova kaže za RTV Staru Pazovu da kada u toku radova izvođač naiđe na podzemne kablove, opština mora da zove institucije u čijem su vlasništvu kablovi kako bi se rešilo pitanje njihovog izmeštanja i projektovanja, što na žalost odugovlači radove.

Sada je i tome došao kraj. Izvesno je da se neće odustati od posla i da će se investicija vredna 40 miliona dinara koju po pola finansiraju Opština Stara Pazova i Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine uskoro završiti.

Takođe, u neposrednoj blizini raskrsnice se gradi i naselje sa stanovima za socijalno ugrožene što će pojačati frekventnost kretanja pešaka i vozila, jer će ovaj deo Stare Pazove uskoro uvećati broj stanovnika.