(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Godišnjica NATO bombardovanja obeležava se i u Staroj Pazovi polaganjem venaca na spomenik mladićima koji su izgubili živote pre 20 godina braneći otadžbinu • Uhapšen Staropazovčanin koji je sakrio drogu u donji veš • Usvojen Statut opštine Stara Pazova • Feniks obeležio 25 godina postojanja • Odbojkaši Jedinstva izgubili od Spartaka 0:3. Sledi grčevita borba za plej-of • Sunčano, temperatura od 3 do 17 stepeni •
Ekonomija 18.12.2018.
Stara Pazova
Novi obračun troškova prevoza za zaposlene u vrtićima, školama, ustanovama kulture i Opštinskoj upravi

Poslednja sednica Socijalno - ekonomskog saveta opštine Stara Pazova održana je u maloj sali Bele zgrade na kojoj je između ostalog bilo reči o razvoju socijalnog dijaloga svih partnera koji čine ovakve savete i njihovoj ulozi na lokalnom nivou. Posebna pažnja posvećena je ostvarivanju prava na naknadu troškova prevoza za dolazak i odlazak sa rada u ustanovama vaspitanja, obrazovanja, kulture i opštinskoj upravi.

Od 1. januara naredne godine obračun troškova prevoza za dolazak i odlazak na posao za zaposlene u vrtićima, školama, ustanovama kulture i opštinskoj upravi u staropazovačkoj opštini vršiće se računicom koja kaže: cena pojedinačne karte puta broj radnih dana umesto dosadašnjom po kojoj se cena mesečne karte delila sa brojem dana provedenih na poslu. Na naknadu troškova prevoza pravo imaju i zaposleni koji rade u mestu boravka odnosno prebivališta u visini cene mesečne karte koja iznosi nešto više od 3.000 dinara. Refundaciju putnih troškova za oko 500 zaposlenih u pomenutim sektorima i dalje snosi lokalna samouprava.

Pored ove teme, na poslednjoj sednici saveta u ovoj godini bilo je reči i o aktivnostima koje su sprovedene tokom tekuće godine. U ovoj godini velika pažnja saveta posvećena je unapređenju položaja radnika, ali i borbi protiv sive ekonomije i rada na crno. Podsetimo, tokom ove godine predstavnici Unije poslodavaca, Saveza samostalnih sindikata nalokalnom niovu i lokalne samouprave kao socijalni partneri koji čine savet zasedali su 6 puta, a u ovoj sremskoj opštini Socijalno – ekonomski savet postoji od 2013. godine.