(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Međuvladina konferencija u Briselu - očekuje se otvaranje poglavlja 9 • Stopa nezaposlenosti u AP Vojvodini na istorijskom minimumu • U toku konkurs za buduće policajce • Sutra u naselju Banovci Dunav prvi noćni market • korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sunčano i veoma toplo, temperatura od 15 do 34 stepena
Ekonomija 18.12.2018.
Stara Pazova
Novi obračun troškova prevoza za zaposlene u vrtićima, školama, ustanovama kulture i Opštinskoj upravi

Poslednja sednica Socijalno - ekonomskog saveta opštine Stara Pazova održana je u maloj sali Bele zgrade na kojoj je između ostalog bilo reči o razvoju socijalnog dijaloga svih partnera koji čine ovakve savete i njihovoj ulozi na lokalnom nivou. Posebna pažnja posvećena je ostvarivanju prava na naknadu troškova prevoza za dolazak i odlazak sa rada u ustanovama vaspitanja, obrazovanja, kulture i opštinskoj upravi.

Od 1. januara naredne godine obračun troškova prevoza za dolazak i odlazak na posao za zaposlene u vrtićima, školama, ustanovama kulture i opštinskoj upravi u staropazovačkoj opštini vršiće se računicom koja kaže: cena pojedinačne karte puta broj radnih dana umesto dosadašnjom po kojoj se cena mesečne karte delila sa brojem dana provedenih na poslu. Na naknadu troškova prevoza pravo imaju i zaposleni koji rade u mestu boravka odnosno prebivališta u visini cene mesečne karte koja iznosi nešto više od 3.000 dinara. Refundaciju putnih troškova za oko 500 zaposlenih u pomenutim sektorima i dalje snosi lokalna samouprava.

Pored ove teme, na poslednjoj sednici saveta u ovoj godini bilo je reči i o aktivnostima koje su sprovedene tokom tekuće godine. U ovoj godini velika pažnja saveta posvećena je unapređenju položaja radnika, ali i borbi protiv sive ekonomije i rada na crno. Podsetimo, tokom ove godine predstavnici Unije poslodavaca, Saveza samostalnih sindikata nalokalnom niovu i lokalne samouprave kao socijalni partneri koji čine savet zasedali su 6 puta, a u ovoj sremskoj opštini Socijalno – ekonomski savet postoji od 2013. godine.