(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Od ponedeljka deca ponovo u vrtićima i školama • Za vikend 42. Međunarodni sajam turizma, TO Stara Pazova predstavlja Gastro Srem 2020 • U subotu Pazovačka vinijada u holu pozorišne sale • Odbojkašice Jedinstva pobedile su Železničar sa 3:0 u setovima • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Kultura 18.12.2018.
Stara Pazova
Ekumensko - humanitarni koncert u Staroj Pazovi za siročiće iz Kenije

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku - Božiću, u slovačkoj evangeličkoj crkvi u Staroj Pazovi, održan je ekumensko-humanitarni koncert na kojem su nastupila tri hrišćanska hora različitih konfesija.

Treće adventne nedelje, tri sveće na adventvom vencu simbolično je upalio po jedan najmlađi član iz tri hora koja su nastupila na ovogodišnjem ekumensko humanitarnom koncertu u Slovačkoj evangeličkoj crkvi u Staroj Pazovi.

Cilj koncerta je prikazati zajedništvo u različitosti i život u međusobnoj ljubavi, kao i promovisati dobrotu među svim ljudima.

Tri hrišćanska hora različitih konfesija svojom pesmom tvorili su jedinstvo duha spojenu ljubavlju. Nastupili su hor rimokatoličke crkve u Zemenu „Sv. Cicilija“, hor evangeličke crkve u Staroj Pazovi „Tilija“ i crkveno-pevačko društvo „Ostrog“ iz Novih Banovaca.

Kako je „naša vera bez dobrih dela ništavna“, koncert je i ove godine humanitarnog karaktera, a sakupljeni novac biće preusmeren Džeksonu i Tereziji, siročićima iz Kenije.