(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Počela izgradnja trenažne hale za sportiste u Novoj Pazovi • U sredu bez struje vikend naselje u Belegišu • Staropazovački Centar za socijalni rad organizovao je okrugli sto na temu „Značaj brige o zdravlju za život odraslih i starijih lica i lica sa mentalnim smetnjama i invaliditetom“ • Okrugli sto o nasilju nad decom Domu zdravlja • Karatisti "Mladosti" iz Nove Pazove uspešni na Kupu Srbije • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Kultura 20.12.2018.
Stara Pazova
NOVA PRAVILA U BIBLIOTECI: Nove plastificirane članske karte, rok za vraćanje se produžava na 21 dan...

Narodna biblioteka „Dositej Obradović“ Stara Pazova od početka 2019. godine menja programsko okruženje u radu sa čitaocima i prelazi u potpunosti na COBISS –platformu, čime postaje deo Virtuelne biblioteke Srbije. U skladu sa tim biće promenjene neke dosadašnje odredbe iz Pravilnika o korišćenju bibliotečke građe.

Prilikom prvog upisa tj. obnavljanja članarine za 2019. godinu, korisnici dobijaju novu, plastificiranu člansku kartu. Ukoliko se članska karta izgubi, naplaćivaće se troškovi izrade nove u iznosu od 50,oo dinara.

Svaki čitalac može biti zadužen sa najviše 5 knjiga. Rok za vraćanje knjiga je 21 dan, sa mogućim produženjem roka za još 21 dan. Kašnjenje u vraćanju knjiga će se naplaćivati 10,oo dinara za svaki dan prekoračenja. Izgubljena knjiga mora se nadoknaditi, ako je moguće istom takvom knjigom, ili se mora platiti iznos u visini vrednosti knjige.

U međuvremenu biblioteka apeluje na čitaoce, koji iz bilo kog razloga, nisu na vreme vratili knjige, da to obavezno učine do kraja godine.