(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Međuvladina konferencija u Briselu - očekuje se otvaranje poglavlja 9 • Stopa nezaposlenosti u AP Vojvodini na istorijskom minimumu • U toku konkurs za buduće policajce • Sutra u naselju Banovci Dunav prvi noćni market • korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sunčano i veoma toplo, temperatura od 15 do 34 stepena
Život 28.12.2018.
Stara Pazova
Odaberi mudro - odmeri pametno: Da li smo zavisni od Interneta?

Sastanak stručnih timova koji rade na prevenciji zavisnosti od interneta u okviru projekta "Odaberi mudro - odmeri pametno" održan je u prostorijama Crvenog Krsta u Staroj Pazovi. Na sastanku su izneseni postignuti rezultati kao i planovi za iduću 2019. godinu.

Presek dosadašnjih aktivnosti u okviru projekta "Odaberi mudro - odmeri pametno" iznesen je na evaluativnom sastanku stručnih timova koji su bili uključeni u pomenutom projektu namenjenom prevenciji zavisnosti od interneta. Na sastanku je predstavljen celokupni izveštaj o projektnim aktivnostima koje su preduzete, kao i njihovim rezultatima i efektima.

Crveni krst Stara Pazova jedinstven je u Srbiji što je prepoznao ovaj sve veći problem savremenog društva i krenuo sa realizacijom aktivnosti koji će podići svest šire javnosti o istom. Projekat je realizovan u saradnji sa staropazovačkim Centrom za socijalni rad i Domom zdravlja.

Rezultati istraživanja pokazuju da svaki četvrti srednjoškolac ima problem sa prekomernom upotrebom interneta, a u projekat su bile uključene sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove na teritoriji opštine Stara Pazova. Projekat je podržan i od strane lokalne samouprave.