VESTI: CSR Stara Pazova: Otvoren "Dnevni boravak" za rad sa decom sa poremećajem u ponašanju • Od Stare Pazove do Subotice za manje od sat vremena, brza pruga mogla bi da bude otvorena već u decembru • U četvrtak počinje prolećni raspust za đake na teritoriji Vojvodine • U sredu isključenje struje u Staroj Pazovi • U toku upis dece u "Poletarac" • U novopazovačkoj biblioteci organizovano druženje učenika sa pesnikinjom za decu Tatjanom Pupovac • Odbojkašice Jedinstva savladale Omladinac u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa • VREME: Sunčano, temperatura do 20 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Život Stara Pazova 30.12.2018.
Opština obezbedila oko 1500 paketića za decu

"Novogodišnji i božićni praznici za najmlađe predstavljaju vreme izuzetne radosti, druženja i darivanja. Svako dete zaslužuje da oseti čari ovih praznika i da ih sa svojim roditeljima u toploj porodičnoj atmosferi provede u miru i blagostanju. Zato smo one koji žive u najtežim okolnostima i ove godine odlučili da iznenadimo poklonima”, deo je poruke koju je, povodom nastupajućih praznika, uputio predsednik staropazovačke Opštine Đorđe Radinović.

Opštinsko rukovodstvo, inicijativom predsednika Radinovića, godinama unazad sprovodi praksu da se deci iz porodica, koje žive u materijalnoj oskudici i teškim egzistencijalnim uslovima, za novogodišnje i božićne praznike, obezbede poklon paketići. Negujući ustanovljenu tradiciju, na pomenutu inicijativu, lokalna samouprava je i ove, kao i prethodnih godina, nabavila prigodne paketiće za oko 1500 mališana iz socijalno ugroženih porodica, čiji roditelji nisu u mogućnosti da im omoguće prazničnu radost.

Paketići su obezbeđeni za decu porodica korisnika pomoći Centra za socijalni rad, decu samohranih roditelja, decu članova staropazovačkih udruženja ratnih vojnih invalida, decu učenike ŠOSO „Anton Skala“ i decu iz siromašnih porodica romske nacionalnosti i dele se u svim mesnim zajednicama Opštine Stara Pazova.

"Kao lokalna samouprava, sav svoj rad posvetili smo našim građanima, ali su deca i naša omladina ono što nas posebno motiviše u tome. Današnje iznenađenje koje smo pripremili za decu koja žive u oskudici, je nešto što im kao ljudi, svesni odgovornosti prema društvu u kome živimo, dugujemo. To je ona najmanja, ali ljudska i iskrena pažnja na koje svako srce zadrhti i ne može ostati ravnodušno. Nadamo se da smo ovim malim gestom solidarnosti uspeli da u skromne domove naših građana unesemo deo praznične atmosfere i iskažemo lepe želje na ispraćaju stare i dočeku Nove 2019. godine. Dečiji osmesi i njihova bolja budućnost je ono za šta živimo, radimo i trudimo se“, poručio je predsednik Đorđe Radinović.