(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Godišnjica NATO bombardovanja obeležava se i u Staroj Pazovi polaganjem venaca na spomenik mladićima koji su izgubili živote pre 20 godina braneći otadžbinu • Uhapšen Staropazovčanin koji je sakrio drogu u donji veš • Usvojen Statut opštine Stara Pazova • Feniks obeležio 25 godina postojanja • Odbojkaši Jedinstva izgubili od Spartaka 0:3. Sledi grčevita borba za plej-of • Sunčano, temperatura od 3 do 17 stepeni •
Kultura 04.01.2019.
Stara Pazova
Humana Staropazovčanka darivala zlatnog Miloša iz Vojke novom harmonikom

Svega nekoliko dana nakon što smo emitovali priču o zlatnom Milošu Simetiću iz Vojke koji se nedavno sa Međunarodnog takmičenja hramonike u Austriji vratio sa prvom nagradom, javila se humana Staropazovčanka koja je ovom talentovanom trinaestogodišnjem dečaju poklonila ono što mu je najpotrebnije – harmonika.

Na adresu trinaestogodišneg Miloša Simetića iz Vojke koji je nedavno osvojio zlato na pomenutom takmičenju održanom u autrijskom gradu Gracu stigla je nova harmonika, a bolji božićni poklon za ovog učenika izdvojenog odeljenje Osnovne muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“ nije mogao biti.

Miloš je doskoro vežbao na maloj harmonici koji je dobio na poklon od ujne, u prethodne dve godine pojavljivao sa na raznim takmičenjima šrom zemlje i inostranstva i dostojno predstavljao svoju opštinu i zemlju.

Prepoznavši njegov talenat, trud i želju da uspe humana Staropazovčanka koja nije želela pred kameru darivala ga je harmonikom koja je za njega bila samo san, s obzirom da živi s majkom koja pored njega odgaja još dva deteta.

Da Božić Bata postoji i da još uvek ima dobrih ljudi koji žele da podrže mladost i uspeh priča je ovog dečaka koji novu harmoniku nije ispuštao uz ruku uz obećanje da će vredno vežbati, biti još bolji i vraćati se sa takmičenja sa zlatom u rukama.