(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI:• Stara Pazova i Ruma zajednički uz pomoć EU o upravljanju javnom svojinom • Više od 1300 osoba vakcinisano protiv gripa • Novi obrazovni profil u Tehničkoj školi u Staroj Pazovi • FA Dukat iz Stare Pazove danas putuje na Festival kulturne različitosti u Dohi • VREME: Oblačno, temperatura od 1 do 8 stepeni
Politika 22.01.2019.
Stara Pazova
EXCHANGE : Saradnja Evropske unije i Opštine Stara Pazova u upravljanju javnom imovinom

Danas je u Klubu poslanika Beogradu predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović potpisao Ugovor o sprovođenju projekta u okviru programa EXCHANGE 5 – podrške Evropske Unije lokalnim samoupravama u oblasti upravljanja imovinom.

Od 145 lokalnih samouprava, svega 53 se odlučilo da se prijavi a opština Stara Pazova je jedna od 18 najuspešnijih koja uspešno sprovodi ovakav projekat. On podrazumeva unapređenje softvera koji evidentira svu javnu imovinu i uvezuje je sa bazom podataka Republičke direkcije za imovinu.

Ceo proces je značajan ne samo zbog evidentiranja sve imovine u jaavnoj svojini i obuke lokalnih službenika na tom poslu, već i zbog konačnog adekvatnog iskorišćenja te imovine, naročito u vidu privlačenja novih investicija. Projekat finansira Evropska unija a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

Događaju su prisutvovali resorni ministri i Njegova ekselencija Sem Fabrici, ambasador i Šef Delegacije Eveopske unije u Srbiji, koji je govorio o važnosti efikasnog funkcionisanja lokalne administracije. Za 15 godina postojanja programa Exchange 5, realizovano je 166 lokalnih projekata ukupne vrednosti 33 miliona evra.