(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • SUTRA SEDNICA SO STARA PAZOVA: Pred Odbornicima Izveštaji MZ, regulacija radne zone, fijakerijada, taksi prevoz... • Sutra "Gospođa Ministarka" u izvođenju beogradskog pozorišta pred staropazovačkom publikom • VREME: Kiša, temperatura od 10 do 17 stepeni.
Politika 31.01.2019.
Stara Pazova
SEDNICA PRIVREDNOG SAVETA: Privrednici i lokalna samouprava na istom zadatku

Prva sednica Privrednog saveta opštine Stara Pazova u proširenom sazivu održana je danas u Kući fudbala.

Na dnevnom redu razmatrane su Odluke o budžetu za opštinu Stara Pazova za 2019. godinu, predloga Odluke o izradi Strategije održivog razvoja opštine Stara Pazova za period od 2021. do 2031. godine, Izmena Zakona o porezu na imovinu, i druga pitanja.

Sednicu je otvorio predsednik opštine Stara Pazova koji je govorio o ključnim infrastrukturnim investicijama koje će biti finansirane iz budžeta opštine, a među kojima se posebno ističu dva projekta: rekonstrukcija putne mreže između naseljenih mesta u opštini i izgradnja kanalizacione mreže u 4 najurabanija naselja, i to u Staroj Pazovi, Novoj Pazovi, Starim Banovcima i Novim Banovcima.

Na sastanku je prezentovan Javni poziv Regionalne Agencije Srbije za izlaske na inosajmove, a na koje mogu aplicirati sva mala, srednja i velika privredna društva.

Pored toga, privrednici su se mogli informisati o promeni načina oporezivanja neizgrađenog građevinskog zemljišta o kojem je govorila Divna Stefanović, načelnik Odeljenja za javne prihode, i o primeni Zakona o inspekcijskom nadzoru o kome je govorila Zorica Jančić, načelnik odeljenja za inspekcijske poslove i komunalne delatnosti.