(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI:• Stara Pazova i Ruma zajednički uz pomoć EU o upravljanju javnom svojinom • Više od 1300 osoba vakcinisano protiv gripa • Novi obrazovni profil u Tehničkoj školi u Staroj Pazovi • FA Dukat iz Stare Pazove danas putuje na Festival kulturne različitosti u Dohi • VREME: Oblačno, temperatura od 1 do 8 stepeni
Kultura 08.02.2019.
Stari Banovci
Starobanovačka biblioteka dočekala prvake

Đaci koji su ove godine krenuli u školu, uz recitovanje svojih starijih drugara i dečije spisateljice Dušice Riđošić, dočekani su u starobanovačkoj biblioteci Dimitrije Ruvarac gde su im podeljene besplatne članske karte.

Deca najbolje uče kada se ugledaju na svoje starije drugare, a u biblioteci Dimitrije Ruvarac u Starim Banovcima to dobro znaju. Kako bi biblioteku učinili što zanimljivijom najmlađima, organizovali su program u kojem su učestvovali stariji đaci osnovne škole Slobodan Savković. Pod maskama, recitovali su pesmice i na taj način im preneli radost čitanja.

Nakon nastupa, deci su podeljene knjige koje su znatiželjno prelistavali, a usledilo je i druženje sa dečijom spisateljicom rodom iz Stare Pazove, Dušicom Riđošić.

Već godinama unazad, u ovom ogranku Narodne biblioteke iz Stare Pazove vrše organizovani besplatni upis prvaka u biblioteku sa ciljem da od malih nogu steknu naviku odlaska u kuću knjiga.

Na ovaj način pokazuju da biblioteka ne mora biti samo mesto gde se uči i rade domaći zadaci, već i mesto za druženje i otkrivanje novih zamišljenih svetova iz knjiga.