(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Počela izgradnja trenažne hale za sportiste u Novoj Pazovi • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Život 26.02.2019.
Stara Pazova
STARA PAZOVA: Svaki šesti osnovac i treći srednjoškolac problematično koristi internet

Oko 75 roditelja u jednom od dva staropazovačka vrtića dopušta svojim mališanima uzrasta pod jedne do dve i po godine da bez ograničenja koristi internet, a do kakvih posledica prekomerne upotreba može dovesti govori podatak da preko 30 posto dece ne izgovara smislene rečenice, a oko 15 posto dece uopšte ne govori.

Deca i mladi uzrasta od 10 do 19 godina svoje slobodne vreme u njavećem broju slučajeva provodi slušajući muziku i koristiće internet, dok svega 3 posto od oko 1.200 učenika obuhvaćenih istraživanjem u okviru projekta staropazovačkog Crvenog krsta „Odaberi mudro – odmeri pametno“ čita knjige.

Tokom prošle godine sproveden je pomenuti projekat zbog alarmantnog podatka da svaki šesti osnovac i svaki treći srednjoškolac problematično koristi internet. Zahvaljujući ovom projektom, obućeno je preko 350 stručnih radnika u obrazovnim ustanovama i edukovano je oko 5.000 roditelja.

Iskustvo stečeno u projektu biće predstavljeni u Sremu kao primer dobre prakse ističu u staropazovčkom Crvenom krstu i ističu da je ovim projektom poslata jasna poruka: tablet nije dadilja.