(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Uhapšen četrdesetjednogodišnji Novopazovčanin koji se lažno predstavljao kao direktor preduzeća • Stara Pazova postaje prvi inovacioni centar u Staroj Pazovi • U subotu 25. maja pripkupljanje kabastog otpada u Podunavlju • U staropazovačkoj opštini najviše boluju od bolesti sistema za disanje • Večeras se predstavljaju pazovački Slovaci, sutra zatvaranje 56. Festivala amterskih društava Vojvodine • SPORT: Dunav u subotu 25. maja dočekuje FMP iz Železnika • VREME: Posle podne moguća kiša i pljuskovi
Ekonomija 28.02.2019.
Stara Pazova
Devet i po miliona dinara iz lokalnog budžeta za nova zapošljavanja i samozapošljavanja

Zapošljavanje i samozapošljavanje u ovoj godini bili su tema druge sednice Privrednog saveta opštine Stara Pazova koja je održana u velikoj sali Bele zgradena kojoj su predstavljeni Javni pozivi i aktivne mere politike zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje i promovisani programi i mere Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje.

Oko pedesetoro nezaposlenih lica tokom prošle godine dobilo je posao ili je započelo sopstveni biznis u opštini Stara Pazova zahvaljući programima i merama Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje istaknuto je na drugoj po redu sednici Privrednog saveta ove sremske opštine.

Ove godine iz lokalnog budžeta za ovu namenu opredeljeno je devet i po miliona dinara kojim će se finansirati 4 mere: subvencije za samozapošljavanje i za zapošljavanje teže zapošljivih kategorija, zatim program pripravnika i Sajam zapošljavanja.

Pored toga, na sednici su predstavljeni Javni pozivi i aktivne mere zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje.

Država je zapošljavanje koje se sprovodi u okviru Nacionalne službe za ovu godinu izdvojila 4 milijarde dinara, a više od pola miliona opredeeljeno je za zapošljavanje osoba s invaliditetom.