(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Uhapšen četrdesetjednogodišnji Novopazovčanin koji se lažno predstavljao kao direktor preduzeća • Stara Pazova postaje prvi inovacioni centar u Staroj Pazovi • U subotu 25. maja pripkupljanje kabastog otpada u Podunavlju • U staropazovačkoj opštini najviše boluju od bolesti sistema za disanje • Večeras se predstavljaju pazovački Slovaci, sutra zatvaranje 56. Festivala amterskih društava Vojvodine • SPORT: Dunav u subotu 25. maja dočekuje FMP iz Železnika • VREME: Posle podne moguća kiša i pljuskovi
Politika 08.03.2019.
Belegiš
Predsednik Srbije posetio Belegiš

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić 8. marta posetio jeSremski region u okviru kampanje “Budućnost Srbije” koja traje od 7. februara. Tokom posete obišao je sve delove Srema sem opština Pećinci i Irig i bio je to sedmi od ukupno 29 regiona koji je posetio predsednik države. U poseti sa predsednikom bili su i predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Posetu ovom delu Vojvodine predsednik Srbije započeo je u Belegišu, dolaskom u jedan od najsavremenih objekata vrtića “Radost” koji je izgrađen pre nepune tri godine gde ga je pozdravio veliki broj građana, a najmlađi su ga dočekali sa pogačom, dok su druženje nastavili u samom vrtiću.

Predsednik je razgovarao sa decom u vrtiću, koja su ga dočekala recitacijama. Jednu od devojčica interesovalo je kada će doći u obližnji Surduk.

"Doćiću i u Surduk. Sada nisam mogao. Nastojaćemo da nešto više uradimo za Belegiš i Surduk, kako bi videla više brodova na Dunavu sa turistima koji bi mogli da dođu i vide koliko su lepi Belegiš i Surduk", odgovorio je Vučić.
Druga devojčica ga je pitala da li ima decu, na šta je predsednik odgovorio da ima troje.

"Imam sina Danila, koji je već stariji, ćerku Milicu koja je vredna i odličan đak i malog Vukana, koji nema ni dve godine i koji izgovara tek po neku reč, ali je dobar i sladak", kazao je Vučić.

Pitao je decu da li su čestitala svojim majkama Dan žena i poručio im da budu pažljiva prema njima, ne samo danas, već svakog dana. Predstavnici Mesne zajednica Belegiš su damama okupljenim ispred vrtića podelili ruže povodom Dana žena.

Vučić se u obraćanju okupljenim građanima u Belegišu osvrnuo na planove kada se govori o ulaganjima u ovaj deo Srema. Naveo je da u opštini Stara Pazova stopa nezaposlenosti niska, ali da ona mora da se svede na minimum. Takođe je rekao da se mora više razvijati turizam i da će biti uvedeni posebni brodovi koji će saobraćati od Novog Sada do Beograda.

“U početku bi to bilo pod državnom kontrolom, a posle da nađemo interese kod privatnika", rekao je on, dodavši da će od toga onda koristi imati i Belegiš i Surduk.”

Kako kaže, sada, kada u budžetu ima više novca, država je spremna da sasluša predloge pokrajine i opštine gde to još treba da se uloži u putnu infrastrukturu, vrtiće, škole itd.

Prvi čovek opštine Stara Pazova Đorđe Radinović naglasio je da bez podrške Vlade Republike Srbije ne bi bilo moguće realizovati kapitalne projekte, a jedan od njih je svakako i izgrađeni objekat vrtića u ovom selu.

„S predsednikom Srbije najviše sam razgovarao o putnoj infrastrukturi i obećana nam je velika pomoć, s obzirom da nam putevi zahtevaju rekonstrukciju jer je razvoj privrede u ovom delu Srema doneo i veći protok teških teretnih vozila što je uticala na stanje puteva.“ – istakao je Radinović

Poseta predsednika Srbije usledila je dan posle dobijanja Zlatne medalje za kvalitet u predškolskom obrazovanju kojim je nagrađena PU “Radost” na Sajmu obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu, istakla je direktorka ove ustanove Borislava Banjeglav Klaćik:

“Vrtić "Bubamara" jedan od devet objekata PU "Radost", koji je izgrađen pre četiri godine, a može da primi između 100 i 120 mališana uzrasta do šest godina.”

Vučić je posetu Sremu nastavio posetom inđijskoj, rumskoj i šidskoj opštini, a na gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici će se zajedno sa premijerkom Srbije Anom Brnabić obratio okupljenim građanima u 17 časova.