(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Uhapšen četrdesetjednogodišnji Novopazovčanin koji se lažno predstavljao kao direktor preduzeća • Stara Pazova postaje prvi inovacioni centar u Staroj Pazovi • U subotu 25. maja pripkupljanje kabastog otpada u Podunavlju • U staropazovačkoj opštini najviše boluju od bolesti sistema za disanje • Večeras se predstavljaju pazovački Slovaci, sutra zatvaranje 56. Festivala amterskih društava Vojvodine • SPORT: Dunav u subotu 25. maja dočekuje FMP iz Železnika • VREME: Posle podne moguća kiša i pljuskovi
Politika 11.03.2019.
Stara Pazova
Automobil za projekat inkluzije Roma u Opštini Stara Pazova

U sklopu Programa „Podrška Evropske Unije inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština, među 30 lokalnih samouprava koje su danas ispred Palate Srbija dobile automobil "Fiat Tipo", kao i laptop računar, našla se i Opština Stara Pazova.

Osnovni cilj programa je uključenje romskih porodica u društvo, a to je moguće ostvariti ukoliko se Romima pokaže iskrena želja društva da im se pomogne u pogledu stanovanja, zdravstvene zaštite i školovanja dece, rekao je Ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević. Đorđević je napomenuo da inkluzija Roma ne može da bude jednosmeran proces, već da je potrebna i saradnja druge strane.

Na svečanosti dodeljivanja ključeva prisustvovao je i ambasador Evropske Unije Sem Fabrici koji je ocenio da su Romi socijalno najugroženija populacija i da im je zato potrebno posvetiti posebnu pažnju. Kao važne oblasti za podršku Romima, Fabrici je nabrojao obrazovanje, stanovanje i zdravstvenu zaštitu.

Mobilni timovi za inkluziju Roma su radna tela gradova i opština, formirana u cilju jačanja saradnje između lokalnih institucija i romske zajednice. Članovi mobilnih timova organizuju zajedničke terenske posete romskim naseljima i pružaju zajedničku i koordinisanu podršku i pomoć pojedincima i porodicama.