(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Završen parking ispred staropazovačkog vrtića • Svi korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Oblačno i sparno, temperatura od 18 do 27 stepeni
Kultura 21.03.2019.
Stara Pazova
Staropazovački amateri u konkurenciji za najbolje predstave u Sremu

U ovogodišnjoj selekciji za Zonsku smotru amaterskog dramskog stvaralaštva Srema našlo se 4 pozorišne predstave iz opštine Stara Pazova.

U petak 22. marta članovi Amaterskog dramskog pozorišta “Pepo Krsto” u Surduku izvešće predstavu “Slepi kolosek” po tekstu i režiji Dušana Radojčića, u subotu 23. marta biće izvedena predstava “Sve o ženama” po tekstu Mira Gavrana u režiji Aleksandera Baka u kojoj igraju članovi Amaterskog pozorišta “Mirko Tatalović Ćira” u Novoj Pazovi, dok će se u nedelju 24. marta izvesti dve predstave: “Ko brine o babi” po tekstu Sava Škobića u režiji Igora Piskle u kojoj igraju članovi Dramskog studija “Branko Radičević” u Novim Banovcima i “Đavolji čardaš” po tekstu Hane Zelinove u režiji Anjičke Balaž u izvođenju članova Slovačkog kulturno – umetničkog društva “Heroj Janko Čmelik” i Slovačkog pozorišta “VHV” u Staroj Pazovi.

Selektor ovogodišnje smotre je pozorišni reditelj Zoltan Fridman koji će do kraja marta pogledati ukupno 10 predstava u Sremu i predložiti najbolje za pokrajinsku smotru i festivale. U konkurenciji su predstave iz opština Šid, Stara Pazova, Ruma, Sremska Mitrovica, Beočin i Pećinci.