(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Završen parking ispred staropazovačkog vrtića • Svi korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Oblačno i sparno, temperatura od 18 do 27 stepeni
Život 21.03.2019.
Stara Pazova
Svetski dan voda obeležen u najmlađoj staropazovačkoj školi

Povodom Svetskog dana voda koji se obeležava 22. marta, u OŠ "Simeon Aranicki" održano je drugo po redu predavanje o značaju voda. Gost- predavač bio je Nikola Kalinić iz Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica

Voda čini oko 700 odsto našeg organizma, u atmosferi je ima isto koliko i na kopnu, a blizu dve milijarde ljudi na svetu pije zagađenu vodu. Ove i još mnogo drugih informacija učenici OŠ "Simeon Aranicki" mogli su saznati na predavanju koje je održano povodom obeležavanja Svetskog dana voda.

U današnje vreme veliki deo ljudske populacije je suočen sa problemima u snabdevanju zdravstveno ispravnom vodom za piće. Zato svest o značaju očuvanja voda treba razvijati kod dece od najranijeg perioda.

OŠ "Simeon Aranicki" ima međunarodni status eko - škole, već 10 godina unazad je ekološki aktivna, a učestvuje i u projektima pokrajinske vlade za čistije i zelenije škole.

Svetski dan voda Generalna skupština Ujedinjenih nacija ustanovila je 1992. godine, a od 1993. u svetu počinje obeležavanje tog datuma s ciljem podizanja svesti o značaju i očuvanju voda i kao podsetnik na nedostatak vode za piće u mnogim krajevima sveta.