(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • SUTRA SEDNICA SO STARA PAZOVA: Pred Odbornicima Izveštaji MZ, regulacija radne zone, fijakerijada, taksi prevoz... • Sutra "Gospođa Ministarka" u izvođenju beogradskog pozorišta pred staropazovačkom publikom • VREME: Kiša, temperatura od 10 do 17 stepeni.
Život 11.04.2019.
Stara Pazova
Druženje sa likovnim umetnikom u PU Poletarac

Dolazak slikara Branka Oreščanina u PU Poletarac u Staroj Pazovi i druženje sa njim deo je vaspitnog programa, koji su od ove godine uveli u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Reč je o projektnom planiranju u okviru kog vaspitači biraju teme na osnovu dečjeg interesovanja a ovom prilikom su učili o svom mestu. Pored toga što su obišli mnoge ulice, park, biblioteku, pozvali su u goste i slikara iz svog rodnom mesta.

Oreščanin koji ove godine obeležava 50 godina svog slikarskog rada, ujedno je i školski drug nekih mališana s kojima se družio, pričao sa njima o slikarstvu, o tome kako nastaju slike i pokazao im svoje radove upravo u Staroj Pazovi.

Deca su gostu poželela dobrodošlicu prigodnim programom, u kome su recitovali, pevali ali i zajedno zaigrali uz pesmu Sremačko je selo malo, jer je ceo Srem prikazan na njegovim slikama.