(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Info 12.04.2019.
Stara Pazova
Školski pribor za učenike romske nacionalnosti

U Srbiji je prvi kvartal aprila vezan za obeležavanje Svetskog dana Roma. Tim povodom u opštini Stara Pazova je realizovano nekoliko programa, a jedan od tih jeste i podela 220 školskih pribora na incijativu predsednika opštine Đorđa Radinovića po svim osnovnim školama učenicama romske nacionalnosti.

U OŠ Slobodan Savković u Starim Banovcima uručili su ih Nataša Mićić, pomoćnik predsednika Opštine, Željko Šolaja, načelnik društvenih delatnosti i Aleksandar Balinović, koordinator za romska pitanja pri opštinskoj upravi.

Učenici OŠ Slobodan Savković u Starim Banovcima su za predstavnike lokalne samouprave pripremili recitacije na romskom, srpskom, ali i pesme uz narodnu igru i na ovaj način pokazali da neguju svoj jezik i kulturu.

U Opštini Stara Pazova se veliki akcenat stavlja na obrazovanje romske dece. Praksa je da se u staropazovačkoj opštini nagrađuju najuspešniji srednjoškolci, a od sledeće školske godine, tablet računari i novčane nagrade biće i za najuspešnije osnovce romske nacionalnosti kao podsticaj za njihovo dalje školovanje.