(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • SUTRA SEDNICA SO STARA PAZOVA: Pred Odbornicima Izveštaji MZ, regulacija radne zone, fijakerijada, taksi prevoz... • Sutra "Gospođa Ministarka" u izvođenju beogradskog pozorišta pred staropazovačkom publikom • VREME: Kiša, temperatura od 10 do 17 stepeni.
Info 12.04.2019.
Stara Pazova
Školski pribor za učenike romske nacionalnosti

U Srbiji je prvi kvartal aprila vezan za obeležavanje Svetskog dana Roma. Tim povodom u opštini Stara Pazova je realizovano nekoliko programa, a jedan od tih jeste i podela 220 školskih pribora na incijativu predsednika opštine Đorđa Radinovića po svim osnovnim školama učenicama romske nacionalnosti.

U OŠ Slobodan Savković u Starim Banovcima uručili su ih Nataša Mićić, pomoćnik predsednika Opštine, Željko Šolaja, načelnik društvenih delatnosti i Aleksandar Balinović, koordinator za romska pitanja pri opštinskoj upravi.

Učenici OŠ Slobodan Savković u Starim Banovcima su za predstavnike lokalne samouprave pripremili recitacije na romskom, srpskom, ali i pesme uz narodnu igru i na ovaj način pokazali da neguju svoj jezik i kulturu.

U Opštini Stara Pazova se veliki akcenat stavlja na obrazovanje romske dece. Praksa je da se u staropazovačkoj opštini nagrađuju najuspešniji srednjoškolci, a od sledeće školske godine, tablet računari i novčane nagrade biće i za najuspešnije osnovce romske nacionalnosti kao podsticaj za njihovo dalje školovanje.