(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Aktuelni radovi u Novoj Pazovi na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži • Otvaranje izložbe slika "Moskva - Sankt Petersburg" večeras u holu pozorišne sale u 19 časova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od 3 do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Kultura 24.04.2019.
Nova Pazova
"Srpsko srce Johanovo" pred Novopazovčanima

Roman o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji "Srpsko srce Johanovo" napisan po istinitom događaju imao je svoju promociju u Kulturno - poslovnom centru u Novoj Pazovi u organizaciji ogranka Narodne biblioteke “Petar Petrović Njegoš”.

Johan Vagner je Nemac plemićkog porekla, veleposednik u čijim grudima kuca srce Srbina sa Kosova i Metohije kidnapovanog 1999. godine. Roman “Srpsko srce Johanovo” rađen je po istinitom događaju, s obzirom da je picac Vagnera upoznao 2004. godine na razvalinama srpskog groblja u jednom kosovskom selu.

Roman se bavi trgovinom ljudskim organima što je iniciralo pisanje scenarija za film “Žetva” koji bi trebalo da bud snimljen krajem iduće godine.

Autor je priču o stradanju Srba na Kosovu i Metohiji najpre opisao u poemi, a potom u romanu koji je doživeo 14. izdanje, a preveden je na sve svetske jezike. Veselin Dželetović, rođen na Kosmetu, član je Udruženja književnika Srbije i Međunarodne federacije novinara, predsednik Udruženja pisaca “Poeta” i viši stručni saradnik Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika, dok je roman nagrađen specijalnim priznanjem Akademije “Ivo Andrić”.