(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Uhapšen četrdesetjednogodišnji Novopazovčanin koji se lažno predstavljao kao direktor preduzeća • Stara Pazova postaje prvi inovacioni centar u Staroj Pazovi • U subotu 25. maja pripkupljanje kabastog otpada u Podunavlju • U staropazovačkoj opštini najviše boluju od bolesti sistema za disanje • Večeras se predstavljaju pazovački Slovaci, sutra zatvaranje 56. Festivala amterskih društava Vojvodine • SPORT: Dunav u subotu 25. maja dočekuje FMP iz Železnika • VREME: Posle podne moguća kiša i pljuskovi
Kultura 13.05.2019.
Novi Banovci
Novobanovčani igrom obeležili slavu mesta

Uoči slave Novih Banovaca, Sveti Vasilije Ostroški, kulturno umetničko društvo "Branko Radičević" iz ovog mesta u Domu kulture održalo je koncert. Publika, koja je na ovom koncertu bila mnogobrojna, imala je priliku da uživa u pesmama i igrama iz čitave Srbije.

Kulturno umetnička društva veoma su aktivna na teritoriji staropazovačke opštine, a najveća draž folklora leži u čestim putovanjima, koncertima i druženjima na istim. Uoči slave Novih Banovaca, Kulturno umetničko društvo Branko Radičević iz ovog mesta okupilo je folkloraše na svom koncertu.

Kao specijalni gosti nastupilo je Društvo za negovanje tradicije i kulture "Jeka" iz Obrenovca, Ansambl narodnih igara i pesama "Kruna" iz Stublina, kao i KUD "Izvor" i Romski ansambl "Romano Srema" iz Starih Banovaca.

Igrama iz Srema, Bele Palanke, Niša i drugih delova Srbije predstavile su sve igračke grupe KUD-a "Branko Radičević" - od najstarijih do najmlađih.

KUD "Branko Radičević" iz Novih Banovaca od svog osnivanja 1951. godine okuplja mlade ljude sa ciljem negovanja i unapređenja kulture, a organizatori su i tradicionalne manifestacije „Brankovi dani“.