(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Uhapšen četrdesetjednogodišnji Novopazovčanin koji se lažno predstavljao kao direktor preduzeća • Stara Pazova postaje prvi inovacioni centar u Staroj Pazovi • U subotu 25. maja pripkupljanje kabastog otpada u Podunavlju • U staropazovačkoj opštini najviše boluju od bolesti sistema za disanje • Večeras se predstavljaju pazovački Slovaci, sutra zatvaranje 56. Festivala amterskih društava Vojvodine • SPORT: Dunav u subotu 25. maja dočekuje FMP iz Železnika • VREME: Posle podne moguća kiša i pljuskovi
Kultura 15.05.2019.
Stara Pazova
KULTURNI DOGAĐAJ SEZONE! Beogradska filharmonija oduševila prepunu pozorišnu salu u Staroj Pazovi

Beogradska filharmonija sinoć je svirala pred prepunom pozorišnom salom u Staroj Pazovi. Nastupilo je preko 70 profesionalnih muzičara, i svi instrumenti simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića.

Koncert je počeo jednom od najpoznatijih kompozicija svih vremena - Mocartovom “Malom noćnom muzikom” da bi se potom u Koncertu za violinu i orkestar br. 2 istog kompozitora kao solistkinja predstavila zamenica koncertmajstora Ksenija Milošević. Na kraju su izvedene impresivne Edgarove “Enigma varijacije”.

Gostovanje Beogradske filharmonije u Staroj Pazovi se potvrdio kao koncertni događaj decenije u lokalnoj sredini o čemu govori činjenica da je Pozorišna sala bila premala da primi sve zainteresovane ljubitelje muzike. Imponovalo je i to što je publika u apsolutnoj tišini i koncetraciji odslušala koncert i na kraju frenetičnim aplauzom nagradila filharmoničare.

Inicijator ovog velikog kulturnog događaja je magistar kontrabasa i član ovog orkestra, Vojčanin Ljubinko Lazić, organizator staropazovački Centar za kulturu a pokrovitelj Opština Stara Pazova.