(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovčanin Dušan Lajović osvojio prvu ATP titulu u karijeri! • U četvrtak dobrovoljno davanje krvi ispred Opštine Stara Pazova • U sredu isključenje struje u Golubincima • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 30 stepeni
Kultura 15.05.2019.
Stara Pazova
KULTURNI DOGAĐAJ SEZONE! Beogradska filharmonija oduševila prepunu pozorišnu salu u Staroj Pazovi

Beogradska filharmonija sinoć je svirala pred prepunom pozorišnom salom u Staroj Pazovi. Nastupilo je preko 70 profesionalnih muzičara, i svi instrumenti simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića.

Koncert je počeo jednom od najpoznatijih kompozicija svih vremena - Mocartovom “Malom noćnom muzikom” da bi se potom u Koncertu za violinu i orkestar br. 2 istog kompozitora kao solistkinja predstavila zamenica koncertmajstora Ksenija Milošević. Na kraju su izvedene impresivne Edgarove “Enigma varijacije”.

Gostovanje Beogradske filharmonije u Staroj Pazovi se potvrdio kao koncertni događaj decenije u lokalnoj sredini o čemu govori činjenica da je Pozorišna sala bila premala da primi sve zainteresovane ljubitelje muzike. Imponovalo je i to što je publika u apsolutnoj tišini i koncetraciji odslušala koncert i na kraju frenetičnim aplauzom nagradila filharmoničare.

Inicijator ovog velikog kulturnog događaja je magistar kontrabasa i član ovog orkestra, Vojčanin Ljubinko Lazić, organizator staropazovački Centar za kulturu a pokrovitelj Opština Stara Pazova.