(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Završen parking ispred staropazovačkog vrtića • Svi korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Oblačno i sparno, temperatura od 18 do 27 stepeni
Život 17.05.2019.
Stara Pazova
Opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći: Najbolji učenici osnovne škole "Heroj Janko Čmelik"

Na rasadniku "Brest" je održano takmičenje prve pomoći koje je organizovao Crveni krst Stara Pazova, a učestovali su osnovnoškolci. Najbolja je bila ekipa škole Heroj Janko Čmelik koja će predstavljati Crveni krst opštine na pokrajinskom takmičenju.

Kako pružiti prvu pomoć pri otvorenom prelomu podlaktice, veliku posekotinu, kao i kako postupiti kad je povređeni u besvesnom stanju i stanju šoka od iskrvarenja bili su zadaci koji su u okviru takmičenja u pružanju prve pomoći morali da reše učenici osnovnih škola sa teritorije staropazovačke opštine.

Crveni krst Stara Pazova tradicionalno organizuje ovo takmičenje, a ove godine prijavilo se 8 ekipa iz 6 osnovnih škola sa teritorije staropazovačke opštine.

Tročlana komisija koju čine licencirani medicinski radnici ocenili su da je ekipa Osnovne škole Heroj Janko Čmelik bila najbolja na takmičenju, te će oni takmičenje nastaviti na nivou pokrajine 1. juna u Sremskoj Mitrovici.