(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Završen parking ispred staropazovačkog vrtića • Svi korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Oblačno i sparno, temperatura od 18 do 27 stepeni
Život 24.05.2019.
Stara Pazova
Ambalažni otpad uspešno prikupljen u staropazovačkoj opštini

Preko četiri tone ambalažnog otpada od pesticida prikupljeno u prethodna 4 dana u opštinama Sremka Mitrovica i Šid a organizovana akcija prikupljanja prazne ambalaže od pesticida, koja ostaje poljoprivrednicima nakon svakog prskanja, već petu godinu zaredom nailazi na dobar odziv na celoj teritoriji Srema, te je tako i u Opštini Stara Pazova.

Poljoprivredni proizvođači smatraju da je jako dobra. Za predatu ambalažu dobija se validna potvrda potrebna pri konkurisanju za sredstava iz IPARD fondova, ali ujedno doprinosi zaštiti životne okoline. Akciju organizuju Udruženje inostranih proizvođača sredstava za zaštitu bilja u Srbiji - SECPA, operater za zbrinjavanje ambalažnog otpada SECOPAK i Poljoprivredna stručna služba Sremska Mitrovica uz podršku Opštine Stara Pazova. Ove godine je zadovoljavajući odziv, s obzirom na to, da vremenski uslovi nisu mnogima dozvolili da završe se redovnim prskanjem. Za mesec dana slede nova prskanja, što znači da će opet biti praznih flaša, koje poljoprivrednici treba da sačuvaju, do naredne organizovane akcije odnošenja, koja je moguća već na jesen.