(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Počeli završni ispiti za osnovce • Završen parking ispred staropazovačkog vrtića • Novopazovčani obeležili slavu naselja • Večeras otvaranje izložbe radova grafičarke iz Inđije • Svi korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Oblačno i sparno, temperatura od 18 do 27 stepeni
Život 24.05.2019.
Stara Pazova
Sremskomitrovački Zavod za javno zdravlje sa učenicima, roditeljima i nastavnicima o prevenciji narkomanije

Predavanje o prevenciji narkomanije održano je učenike, nastavnike i roditelje u Osnovnoj školi „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi u saradnji sa sremskomitrovačkim Zavodom za javno zdravlje.

Loše ocene, izostajanje sa časova, česte promene društva, dugo telefoniranje, svadljivost sa ukućanima i izražena potreba za povećanom sumom džeparca prvi su simptomi da je dete počelo da koristi neki nakrotik, obično je to marihuana. Roditelji često ovakve promene u ponašnaju detta pravdaju pubertetom, ali zato nastavnici moraju pažljivo uočavati promene u ponašanju.

U Osnovnoj školi „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi ističu da je neophodno od najranijeg uzrasta kod dece, pre svega tokom osnovnoškolskog obrazovanja predočiti posledice korišćenja nakrotika.

Treba napomenuti i to da svako držanje, posedovanje ili korišćenje psihoaktivnih supstanci u bilo kojoj količini predstavlja vršenje krivičnog dela, a dete već od navršene 14. godine krivično odgovorno. Ukoiko imate saznanje da neko u vašem okruženju prodaje drogu ili se bavi aktivnostima koje omogućavaju uživanje droga, neophdono je da pozovite policiju i prijavite.