(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Završen parking ispred staropazovačkog vrtića • Svi korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Oblačno i sparno, temperatura od 18 do 27 stepeni
Kultura 05.06.2019.
Golubinci
Poslastičari iz cele Srbije u Golubincima

U Golubincima će u četvrtak 6. juna zanimljivim programom biti obeležena slava Esnafskog udruženja poslastičara Srbije - Spasovdan.

Svake godine se proslavlja u drugom mestu, po prvi put će biti proslavljena u Golubincima gde će domaćin biti Nikola Gašparović, jedan od osnivača Udruženja koje postoji od 2013-te.

Gosti će početi da dolaze od 11 časova, u podne je najavljeno sečenje kolača, do 13 časova izložba kolača a nakon toga će uslediti defile fijakerima kroz selo. Golubinački amateri će u Lepšanovića kući prikazati starinsku golubinačku svadbu sa tradicionalnim običajima, kako bi se ovaj običaj videli posetioci iz cele zemlje.

Udruženje poslastičara Srbije, broji 30 članova a jedan od ciljeva im je i da tradiciju poslastičarstva prenesu na mlađe.