(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Osnovne, srednje škole i vrtići od danas nastavljaju sa radom • Maska Rolerkoster učenika osnovne škole iz Golubinaca pobedila je u kategoriji mlađih učesnika manskenbala, dok je Šarena bašta porodice Naglić takođe iz Golubinaca, osvojila prvo mesto među odraslim maskama na maskenbalu održanom u subotu • Ugostitelji teritoriji opštine Stara Pazova koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu dužni su da pre otpočinjanja obavljanja delatnosti podnesu prijavu lokalnoj samoupravi • SPORT: Košarkaši Dunava savladali Napredak 100:88, danas utakmica sa Vršcem • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Život 06.06.2019.
Stara Pazova
Povećan broj malignih oboljena u staropazovačkoj opštini

Preko 1.800 pacijenata u staropazovačkoj opštini tokom prošle godine suočilo se s nekim oblikom tumora pokazuje aktuelna Analiza zdrvstvenog stanja stanovništva staropazovaćkog Doma zdravlja.

Od malignog tumora, odnosno kancera boluje ili je bolovalo oko 650 osoba od kojih je novootkrivenih 30 žena. Broj obolelih od tumora u drastičnom je porastu, s obzirom da je povećan u odnosu na lane za preko 400, a gotovo dupliran u odnosu na pre deset godina. U selima ove opštine broj obolelih kreće se od 10 do 150, dok je u Novim Banovcima, Novoj i Staroj Pazovi od 250 do 620 obolelih.

Podsetimo, svaki četvrti muškarac i svaka peta žena umiru od nekih malignih bolesti, kod žena je to najčešće karcinom dojke, a kod muškraca karcinomi pluća i prostate, dok se kod dece u najvećem broju slučajeva javlja leukemija.