(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Staropazovačko Udruženje “Zagrli srcem – Nikola Vulinović” u saradnji sa Centrom za kulturu organizuju Humanitarno veče 1. marta. Prihod prikupljen od prodatih karata namenjen je za pomoć deci oboleloj od raka.• SPORT: Košarkaši Dunava poreženi u Vršcu • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od 0, najveća dnevna do 20 stepeni
Info 07.06.2019.
Stara Pazova
Ministar Zoran Đorđević u radnoj poseti opštini Stara Pazova

Ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas opštinu Stara Pazova gde ga je ugostio predsednik Đorđe Radinović sa saradnicima i direktorka staropazovačkog Centra za socijalni rad Rada Žugić.

Kako bi se upoznao s funkcionisanjem osoba s inavliditetom u opštini Stara Pazova, resorni ministar obišao je članove Društva za afirmaciju inavlida “Feniks” i u direktnom razgovoru saznao šta su njihove potrebe.

Obilasku pomenutog društva prethodio je radni sastanak ministra za predstavnicima opštine, a glavna tema bila je unapređenje kvaliteta života ne samo osoba sa invaliditetom, već i boraca i radnika, kao i uređenje javnih ustanova koja su u nadležnosti resornog ministarstva.

U staropazovačkom Društvu za afirmaciju invalida izrazili su zadovoljstvo što će baš u godini kada obeležavaju dve i po decenije postojanja zahvaljući sredvima države i opštine biti rešen jedan od većih problema koji se tiče uređenja prostorija u kojima se okupljaju njihovi članovi, a sredstvima opštine biće kupljeno kombi vozilo za osobe s invaliditetom.

Još jedna od tema Đorđeviće radne posete ticala se načina funkcionisanja staropazovačkog Centra za socijalni rad i uspostavljanja bolje saradnje sa ovim ministarstvom.

Da je u pitanju opština solidarnosti svedoči i podatak da je 7 posto ukupnog budžeta lokalne samouprava namenjeno upravo za socijalna davanja, a sledeći resorno ministarvo novac za ove namene i sledeće godine povećan.