(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Završen parking ispred staropazovačkog vrtića • Svi korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Oblačno i sparno, temperatura od 18 do 27 stepeni
Info 08.06.2019.
Belegiš
U Belegišu odigrana revijalna utakmica između veterana ostrva Krf i veterana Crvene Zvezde

Humanost, prijateljstvo, saradnja, sport. To su poruke fudbalske utakmice u Belegišu gde su se sastali veterani Krfa i veterana Crvene Zvezde predvođeni kapitenom Vladimirom Petrovićem Pižonom i Boškom Đurovskim.

Ovo je uzvratna poseta nakon što je slična utakmica odigrana septembra prošle godine prilikom obeležavanja jubileja 100 godina od završetka Velikog rata. Delegacija ovog grčkog ostrva je ne sema sportska, već i kulturna i privredna jer događaju prisustvuje Jorgos Kolijatis, predsednik privredne komore Krfa.

Sa ostrvom Krf se poslednjih godina ostvaruje intezivna saradnja kroz projekte “Stopama naših predaka” gde se u radu sa talentovanim đacima čuva i izučava sećanje na boravak Srpske vojske na Krfu koje organizuje Patrijaršija Srpske Pravoslavne Crkve uz pomoć Udruženja Srpsko- Krfskog prijateljstva, a uz podršku Opštine Stara Pazova.

Humanitarni karakter manifestacije potvrdio je u ime domaćina Đorđe Radinović predsednik opštine Stara Pazova koja je omogućila prisustvo utakmici dece iz srpskih enkalava na Kosovu i Metohiji.

Iako je u ovakvim utakmicama rezultat u drugom planu, Zvezdine legende su pobedile vršnjake sa Krfa rezultatom 2:0.