(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Osnovne, srednje škole i vrtići od danas nastavljaju sa radom • Maska Rolerkoster učenika osnovne škole iz Golubinaca pobedila je u kategoriji mlađih učesnika manskenbala, dok je Šarena bašta porodice Naglić takođe iz Golubinaca, osvojila prvo mesto među odraslim maskama na maskenbalu održanom u subotu • Ugostitelji teritoriji opštine Stara Pazova koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu dužni su da pre otpočinjanja obavljanja delatnosti podnesu prijavu lokalnoj samoupravi • SPORT: Košarkaši Dunava savladali Napredak 100:88, danas utakmica sa Vršcem • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Kultura 10.06.2019.
Stara Pazova
Sabranje horskog pevanja u Starim Banovcima

Povodom 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, u Hramu prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja u Starim Banovcima devete junske večeri održano je večernje sabranje horskog pevanja.

Crkveno pevačko društvo „Ostrog“ iz Novih Banovaca otvorilo je program duhovnom pesmom „Oče naš“ kompozitora Josifa Marinkovića. U godini kada se obeležava 800 godina aukefalnosti Srpske pravoslavne crkve pomenuto društvo slavi dve decenije postojanja sa oko dvadesetak članova.

Kao gosti sabranja nastupili su članovi hora sveštenika zemunskog namesništva koji su osnovani pre nešto više od godinu dana. Oni su izveli dela duhovne muzike srpskih, ruskih i grčkih kompozitora.

Odžano saobranje samo je uvod u obeležvanja već pomenutog jubileja u arhijeriskom namesništvu staropazovačkom zakazanom za kraj septembra.

Pored predstavnika sveštenstva i mnogobrojnih vernika, misiji širenja duhovne pevane molitve pristvovao je i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Sličnim programima širom zemlje obeležava se osamsto godina od osamostaljivanja srpske crkve za koje je značajne zasluge imao Rastko Nemanjić, Sveti Sava.