(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Večeras u 18 časova u Vojki koncert klasične muzike. Nastupaju đaci Muzičke škole Ljubinka Lazića • Večeras u Novoj Pazovi promocija knjige advokata Tome File pod nazivom “Završna reč” • Svi korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sunčano i veoma toplo, temperatura od 15 do 34 stepena
Info 10.06.2019.
Stara Pazova
Staropazovčanin Miloš Momčilović treći u Srbiji na takmičenju iz srpskog jezika

Sa trećeg učešća u Tršiću, na republičkom takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture Miloš Momčilović iz Stare Pazove, učenik II–c odeljenja gimnazije Branko Radičević, vratio sa kao trećeplasirani u kategoriji učenika drugog razreda srednjoškolaca.

Još kao osnovac, osvajao je nagrade na brojnim takmičenjima i kao odličan poznavalac svog maternjeg jezika u Tršiću se takmičio već dva puta. Kaže da je ovaj treći put bio taličan za njega. Na takmičenju se tražilo sveobuhvatno znanje, kako iz osnovne, tako i iz prve i druge godine srednje škole.

Intenzivne pripreme su počele još početkom drugog polugodišta, sa profesorkom u školi, ali je i kod kuće radio, koristeći čak i zbirke i gramatike za fakultet.

Od maksimalnih 20, osvojio je 18 tako da su nijanse u pitanu, i kaže da se u budućnosti nada još boljim rezultatima.