(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Osnovne, srednje škole i vrtići od danas nastavljaju sa radom • Maska Rolerkoster učenika osnovne škole iz Golubinaca pobedila je u kategoriji mlađih učesnika manskenbala, dok je Šarena bašta porodice Naglić takođe iz Golubinaca, osvojila prvo mesto među odraslim maskama na maskenbalu održanom u subotu • Ugostitelji teritoriji opštine Stara Pazova koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu dužni su da pre otpočinjanja obavljanja delatnosti podnesu prijavu lokalnoj samoupravi • SPORT: Košarkaši Dunava savladali Napredak 100:88, danas utakmica sa Vršcem • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Info 13.06.2019.
Stara Pazova
EKSTREMNI USLOVI ZA RAZVOJ KOMARACA: U toku dodatno tretiranje

Zbog obilnih padavina u prethodnom periodu došlo je do porasta vodostaja Dunava čime su se stvorila nova i velika staništa za larve komaraca. Mnogo veći broj generacija komaraca u odnosu na prethodne godine, zahteva i veći broj tretmana kako bi se rezultat video.

Avio tretman vršen je u naseljima kraj Dunava, dok je u ostalih pet mesta staropazovačke opštine tretman suzbijanja komaraca obavljen sa zemlje. Međutim, zbog vanredne situacije koje su vremenski uslovi stvorili i povišenog vodostaja Dunava, komarci će biti zaprašivani i u narednom periodu.

Za razliku od prošle godine kada je 36 ljudi u Srbiji umrlo od groznice zapadnog Nila, ove godine nije dokazana infekcija komaraca ovim virusom, ali je potrebno raditi na prevenciji i njihovom suzbijanju kako do toga ne bi ni došli, naglasila je epidemiološkinja Prof. dr Marica Miladinov Mikov. Istovremeno, na teritoriji staropazovačke opštine od aprila meseca vrše se tretmani suzbijanja larvi komaraca na svim mestima gde ima vode, što znači na barama, močvarama, kanalima i uz priobalje.