(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Info 13.06.2019.
Stara Pazova
EKSTREMNI USLOVI ZA RAZVOJ KOMARACA: U toku dodatno tretiranje

Zbog obilnih padavina u prethodnom periodu došlo je do porasta vodostaja Dunava čime su se stvorila nova i velika staništa za larve komaraca. Mnogo veći broj generacija komaraca u odnosu na prethodne godine, zahteva i veći broj tretmana kako bi se rezultat video.

Avio tretman vršen je u naseljima kraj Dunava, dok je u ostalih pet mesta staropazovačke opštine tretman suzbijanja komaraca obavljen sa zemlje. Međutim, zbog vanredne situacije koje su vremenski uslovi stvorili i povišenog vodostaja Dunava, komarci će biti zaprašivani i u narednom periodu.

Za razliku od prošle godine kada je 36 ljudi u Srbiji umrlo od groznice zapadnog Nila, ove godine nije dokazana infekcija komaraca ovim virusom, ali je potrebno raditi na prevenciji i njihovom suzbijanju kako do toga ne bi ni došli, naglasila je epidemiološkinja Prof. dr Marica Miladinov Mikov. Istovremeno, na teritoriji staropazovačke opštine od aprila meseca vrše se tretmani suzbijanja larvi komaraca na svim mestima gde ima vode, što znači na barama, močvarama, kanalima i uz priobalje.