(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Info 15.06.2019.
Novi Banovci
Večeras vanredno prskanje komaraca u Podunavlju. Pčelari, oprez!

Vanredno prskanje komaraca sa zemlje biće obavljeno u večeras u mestima u Podunavlju. Tretman će se izvršiti u skladu sa meteorološkim uslovima i stanjem na terenu, i biće obuhvaćena naseljena mesta Stari Banovci, Novi Banovci, Surduk i Belegiš.

Vremenske prilike u prethodnom periodu na području čitave zemlje pogodovale su pojavi velikih staništa larvi komaraca, te je i ovaj problem izraženiji nego ranijih godina. Prethodnih par dana je ponovo rađen larvicidni tretman, koji bi trebalo da da očekivane rezultate.
Pojas uz Dunav je lokalitet u kome se nalaze najbrojnija staništa larvi komaraca, te će se ovim vanrednim tretmanom situacija svakako poboljšati na teritoriji čitave opštine Stara Pazova.

Preparati su toksični za pčele, te je potrebno ukloniti košnice najmanje 5 km od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje 3 dana.
Ukoliko vremenske prilike budu nepogodne, tretman suzbijanja biće odložen.