(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Život 15.06.2019.
Stara Pazova
Uručena priznanja za jubilarna davanja krvi

Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davaoca krvi koji se širom sveta obeležava 14. juna, Crveni krst Stara Pazova na taj dan svečano je uručio priznanja za jubilarna davanja krvi. Ove godine odlikovano je 166 građana staropazovačke opštine.

Najveći broj davanja krvi, čak 100 puta, dao je Dušan Maksimović. 75 puta krv je dalo četiri osobe, 50 puta pet osoba, dok je najviše onih koji su krv dali pet put - njih 82.

Crveni krst Stara Pazova po tradiciji svakog 14. juna dodeljuje priznanja višestrukim davaocima i na taj način obeležava Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Cilj manifestacije je da se podigne svest o vitalnoj ulozi transfuzije krvi u spasavanju života i unapređenju zdravlja ljudi, kao i da se apeluje na ljude da redovno daju krv kako bi se sprečile nestašice u bolnicama i klinikama.