(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Osnovne, srednje škole i vrtići od danas nastavljaju sa radom • Maska Rolerkoster učenika osnovne škole iz Golubinaca pobedila je u kategoriji mlađih učesnika manskenbala, dok je Šarena bašta porodice Naglić takođe iz Golubinaca, osvojila prvo mesto među odraslim maskama na maskenbalu održanom u subotu • Ugostitelji teritoriji opštine Stara Pazova koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu dužni su da pre otpočinjanja obavljanja delatnosti podnesu prijavu lokalnoj samoupravi • SPORT: Košarkaši Dunava savladali Napredak 100:88, danas utakmica sa Vršcem • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Info 19.06.2019.
Stara Pazova
I osmaci u staropazovačkoj opštini polagali kombinovani test

Za male maturante 12. i 13. aprila organizovan je probni završni ispit, gde su rešavali testove iz matematike, maternjeg jezika i kombinovani test. Dva meseca kasnije rešavaju pravi test koji može biti odlučujući pri upisu u srednju školu.

Nakon dana pauze, mali maturanti su opet u klupama i testiraju znanje koje su stekli tokom osmogodišnjeg školovanja. Do sada su svoje znanje pokazali na kombinovanom i testu iz srpskog jezika, a predstoje im i matematički zadaci. Iako je predviđeno da test traje dva sata, mnogi učenici Osnovne škole Boško Plakovljević Pinki, iz učionice su izašli ranije.

Kao i svake godine, učenici su na vreme počeli da se pripremaju, a zadaci i pitanja na završnim testovima poznati su jer su obrađivani u redovnoj nastavi.

Test iz srpskog jezika i matematike nose po 13 bodova, kombinovani test 14, a zadaci u okviru svakog testa podeljeni su po težini. Vodeći se iskustvom od prošlih godina, učenicima staropazovačkih osnovnih škola to neće teško pasti.

Uspeh sa male mature važan je zbog upisa u željenu srednju školu. Ukoliko bez greške urade sva tri testa, mali maturanti mogu osvojiti 40 bodova, a na osnovu uspeha iz šestog, sedmog i osmog razreda mogu da dobiju maksimum 60 bodova.