(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Info 19.06.2019.
Stara Pazova
I osmaci u staropazovačkoj opštini polagali kombinovani test

Za male maturante 12. i 13. aprila organizovan je probni završni ispit, gde su rešavali testove iz matematike, maternjeg jezika i kombinovani test. Dva meseca kasnije rešavaju pravi test koji može biti odlučujući pri upisu u srednju školu.

Nakon dana pauze, mali maturanti su opet u klupama i testiraju znanje koje su stekli tokom osmogodišnjeg školovanja. Do sada su svoje znanje pokazali na kombinovanom i testu iz srpskog jezika, a predstoje im i matematički zadaci. Iako je predviđeno da test traje dva sata, mnogi učenici Osnovne škole Boško Plakovljević Pinki, iz učionice su izašli ranije.

Kao i svake godine, učenici su na vreme počeli da se pripremaju, a zadaci i pitanja na završnim testovima poznati su jer su obrađivani u redovnoj nastavi.

Test iz srpskog jezika i matematike nose po 13 bodova, kombinovani test 14, a zadaci u okviru svakog testa podeljeni su po težini. Vodeći se iskustvom od prošlih godina, učenicima staropazovačkih osnovnih škola to neće teško pasti.

Uspeh sa male mature važan je zbog upisa u željenu srednju školu. Ukoliko bez greške urade sva tri testa, mali maturanti mogu osvojiti 40 bodova, a na osnovu uspeha iz šestog, sedmog i osmog razreda mogu da dobiju maksimum 60 bodova.