(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Ekonomija 19.06.2019.
Stara Pazova
Avio gignt uskoro dolazi u industrijsku zonu kod Nove Pazove

Kompanija za proizvodnju motora za avione MTU saopštila je danas da će svoju fabriku u Srbiji graditi u industrijskoj zoni blizu Nove Pazove i da očekuju da će početkom 2022. početi proizvodnja.

Kako se navodi, ubrzo će biti osnovana lokalna podružnica koja će biti zadužena za zapošljenje kadrova, a koji će raditi na pripremnoj fazi. Premijerka Srbije Ana Brnabić pozdravila je ranije danas odluku ove kompanije i rekla da će prisustvo ovog svetskog giganta na srpskom tržištu biti ključno za kreiranje nacionalnog vazduhoplovnog klastera.

Pre mesec dana je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović izjavio da je opštinska administracija vodila pregovore sa ovom kompanijom iz Nemačke koja je između nekoliko drugih opština izabrala baš Staru Pazovu za podizanje pogona.

Kompanija MTU Aero Engines AG za proizvodnju motora za avione vodeći je prozvođač takvih motora i jedan od najvećih proizvođača u svetu.