(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Staropazovačko Udruženje “Zagrli srcem – Nikola Vulinović” u saradnji sa Centrom za kulturu organizuju Humanitarno veče 1. marta. Prihod prikupljen od prodatih karata namenjen je za pomoć deci oboleloj od raka.• SPORT: Košarkaši Dunava poreženi u Vršcu • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od 0, najveća dnevna do 20 stepeni
Ekonomija 19.06.2019.
Stara Pazova
Avio gignt uskoro dolazi u industrijsku zonu kod Nove Pazove

Kompanija za proizvodnju motora za avione MTU saopštila je danas da će svoju fabriku u Srbiji graditi u industrijskoj zoni blizu Nove Pazove i da očekuju da će početkom 2022. početi proizvodnja.

Kako se navodi, ubrzo će biti osnovana lokalna podružnica koja će biti zadužena za zapošljenje kadrova, a koji će raditi na pripremnoj fazi. Premijerka Srbije Ana Brnabić pozdravila je ranije danas odluku ove kompanije i rekla da će prisustvo ovog svetskog giganta na srpskom tržištu biti ključno za kreiranje nacionalnog vazduhoplovnog klastera.

Pre mesec dana je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović izjavio da je opštinska administracija vodila pregovore sa ovom kompanijom iz Nemačke koja je između nekoliko drugih opština izabrala baš Staru Pazovu za podizanje pogona.

Kompanija MTU Aero Engines AG za proizvodnju motora za avione vodeći je prozvođač takvih motora i jedan od najvećih proizvođača u svetu.