(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Osnovne, srednje škole i vrtići od danas nastavljaju sa radom • Maska Rolerkoster učenika osnovne škole iz Golubinaca pobedila je u kategoriji mlađih učesnika manskenbala, dok je Šarena bašta porodice Naglić takođe iz Golubinaca, osvojila prvo mesto među odraslim maskama na maskenbalu održanom u subotu • Ugostitelji teritoriji opštine Stara Pazova koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu dužni su da pre otpočinjanja obavljanja delatnosti podnesu prijavu lokalnoj samoupravi • SPORT: Košarkaši Dunava savladali Napredak 100:88, danas utakmica sa Vršcem • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Info 20.06.2019.
Stara Pazova
Hraniteljstvo sve popularnije u staropazovačkoj opštini

Trenutno u staropazovačkoj opštini postoji 41 hraniteljska porodica, gde je smešteno 65 dece. U pitanju je lep, ali vrlo odgovoran posao, koji pruža višestruku dobit kako deci koja dobijaju dom, tako i hraniteljskim porodicama.

Ovaj posao podrazumeva obavezu i angažovanje 24 sata dnevno, puno ljubavi i strpljenja. Zainteresovani prolaze mnoge obuke i provere sa stručnim licima u Centru za socijalni rad, ali svoje kompetencije moraju neprestano razvijati. Ujedno hranitelji dobijaju minimalnu socijalnu sigurnost u vidu naknade i plaćenih doprinosa za penziono i zdravstvo.

Dobit može da bude i dobijanje ugleda, socijalnog statusa, ostvarivanje u profesionalnoj ulozi i razvoj na ličnom planu.

U porodici Stanišić u Starim Banovcima svi nestrpljivo očekuju kraj obuke, jer i deca hranitelja dobijaju braću i sestre s kojima se igraju. Pored svoja dva sina, Andrije i Bogdana, Milica i Milko hoće da usreće bar još jedno dete i svesni su odgovornosti vaspitanja.

U CSR Stara Pazova ističu da je kod njih uvek uvek moguće informisati se o hraniteljstvu, jer im je veoma stalo do toga da se razvija porodični smeštaj.