(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Info 20.06.2019.
Stara Pazova
Hraniteljstvo sve popularnije u staropazovačkoj opštini

Trenutno u staropazovačkoj opštini postoji 41 hraniteljska porodica, gde je smešteno 65 dece. U pitanju je lep, ali vrlo odgovoran posao, koji pruža višestruku dobit kako deci koja dobijaju dom, tako i hraniteljskim porodicama.

Ovaj posao podrazumeva obavezu i angažovanje 24 sata dnevno, puno ljubavi i strpljenja. Zainteresovani prolaze mnoge obuke i provere sa stručnim licima u Centru za socijalni rad, ali svoje kompetencije moraju neprestano razvijati. Ujedno hranitelji dobijaju minimalnu socijalnu sigurnost u vidu naknade i plaćenih doprinosa za penziono i zdravstvo.

Dobit može da bude i dobijanje ugleda, socijalnog statusa, ostvarivanje u profesionalnoj ulozi i razvoj na ličnom planu.

U porodici Stanišić u Starim Banovcima svi nestrpljivo očekuju kraj obuke, jer i deca hranitelja dobijaju braću i sestre s kojima se igraju. Pored svoja dva sina, Andrije i Bogdana, Milica i Milko hoće da usreće bar još jedno dete i svesni su odgovornosti vaspitanja.

U CSR Stara Pazova ističu da je kod njih uvek uvek moguće informisati se o hraniteljstvu, jer im je veoma stalo do toga da se razvija porodični smeštaj.