(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Odnošenje kabastog smeća: subota 30. maj iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca a prve subote u junu iz Podunavlja • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.300, u poslednja 24 sata preminula je jedna osoba, izlečeno 6.438 osoba • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • IZBORI 2020: OO SNS saopštava da "Zajednica Srba" obmanjuje građane da je na zajedničkoj listi sa SNS-om • Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Oblačno sa kišom i grmljavinom, uz sunčane intervale, temperatura od 9 do 17 stepeni
Kultura 24.06.2019.
Stara Pazova
Prvo mesto za mlađu grupu SKUD-a "H.J.Čmelik" na festivalu “Zlata brana”

Prvo mesto i statueta Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine na 26. Festivalu dečjeg folklora “Zlata brana” u Kisaču pripalo je mlađoj grupi SKUD-a Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove za koreografiju "Nedeljno popodne" autorke Ružene Červenski i umetničkog rukovodioca Katarine Šaš.

Dečji orkestar je nastupio pod rukovodstvom Alekseja Maćeraka. U pitanju je festival koji neguje tradiciju dečjeg folklornog stvaralaštva Slovaka u Srbiji. Organizator je Kulturni centar Kisač a manifestaciju je otvorio Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Ove godine učestvovalo je 29 grupa, među kojima je Stara Pazova imala dve – pored pobedničke i najstariju dečju grupu sa staropazovačkim narodnim igrama, čiji je nastup takođe zapažen. Pobednike očekuje turneja u Slovačku i učešće na tamošnjem festivalu dečjeg folklora pod pokroviteljstvom Nacionalnog saveta Slovačke nacionalne manjine, čija je predsednica Ljibuška Lakatoš uručila glavnu nagradu. (Foto: Hlas ľudu)