(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Osnovne, srednje škole i vrtići od danas nastavljaju sa radom • Maska Rolerkoster učenika osnovne škole iz Golubinaca pobedila je u kategoriji mlađih učesnika manskenbala, dok je Šarena bašta porodice Naglić takođe iz Golubinaca, osvojila prvo mesto među odraslim maskama na maskenbalu održanom u subotu • Ugostitelji teritoriji opštine Stara Pazova koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu dužni su da pre otpočinjanja obavljanja delatnosti podnesu prijavu lokalnoj samoupravi • SPORT: Košarkaši Dunava savladali Napredak 100:88, danas utakmica sa Vršcem • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Život 25.06.2019.
Stara Pazova
Skaču cene putarine

Tokom juna u pojedinim medijima pojavila se informacija da će cena putarina na naplatnim stanicama od 1. jula biti povećana za 12 odsto. Poskupljenje putarina predložila je Vlada Republike Srbije, a viša cena primenjivaće se kada poslanici Skupštine Srbije usvoje predlog Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara. Naša ekipa proverila je kakve su trenutno cene putarina i šta kažu vozači o mogućem poskupljenju.

Cena putarine po pređenom kilometru trenutno iznosi 3,64 dinara. U poslednjih deset godina cena putarine menjana je dva puta: najpre 2008. godine kada je povećana za 18 posto, a poslednje poskupljenje bilo je u januaru 2017. godine. U tom periodu izjednačene su cene posebnih nakanda ua upotrebu autoputa za domaće i strane državljane.

Procena je da će predloženim povećanjem od 12 odsto u ovoj godini prihod od naplate putarine biti veći za skoro 2 milijarde dinara, odnosno da će ukupan prihod iznositi više od 27 milijardi dinara. Razloga za poskupljenje cena putarine je više, ističu u nadležnom preduzeću.

Putarina od Novog Sada do Beograda po novom cenovniku koštaće 235 dinara, umesto dosadašnjih 210, a od Beograda do Subotice, umesto 560 koštaće 627 dinara.