(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Život 25.06.2019.
Stara Pazova
Skaču cene putarine

Tokom juna u pojedinim medijima pojavila se informacija da će cena putarina na naplatnim stanicama od 1. jula biti povećana za 12 odsto. Poskupljenje putarina predložila je Vlada Republike Srbije, a viša cena primenjivaće se kada poslanici Skupštine Srbije usvoje predlog Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara. Naša ekipa proverila je kakve su trenutno cene putarina i šta kažu vozači o mogućem poskupljenju.

Cena putarine po pređenom kilometru trenutno iznosi 3,64 dinara. U poslednjih deset godina cena putarine menjana je dva puta: najpre 2008. godine kada je povećana za 18 posto, a poslednje poskupljenje bilo je u januaru 2017. godine. U tom periodu izjednačene su cene posebnih nakanda ua upotrebu autoputa za domaće i strane državljane.

Procena je da će predloženim povećanjem od 12 odsto u ovoj godini prihod od naplate putarine biti veći za skoro 2 milijarde dinara, odnosno da će ukupan prihod iznositi više od 27 milijardi dinara. Razloga za poskupljenje cena putarine je više, ističu u nadležnom preduzeću.

Putarina od Novog Sada do Beograda po novom cenovniku koštaće 235 dinara, umesto dosadašnjih 210, a od Beograda do Subotice, umesto 560 koštaće 627 dinara.