(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Info 29.06.2019.
Stari Banovci
Čišćenjem obale obeležen Dan Dunava u Podunavlju

Čišćenjem obale Dunava koji se prostire i kroz staropazovačku opštinu danas je obeležen Međunarodni dan ove reke. Akciju sprovodi opština Stara Pazova u saradnji sa javnim preduzećima, mesnim zajednicama, sportskim i drugim organizacijama.

“Dunav je moje more” poručuju učesnici velike akcije čišćenja obale ove reke koja se istočnom stranom staropazovačke opštine prostire u dužini od 25 kilometara. Na Međunordni dan reke Dunav obale kod Starih i Novih Banovaca, Surduka i Belegiša čistije su i prijatnije za provođenje slobodnog vremena.

Akciji koju je organizovala opština Stara Pzaova priključili su se ljubitelji prirode svih uzrasnih dobi iz različitih sportskih i drugih organzacija.

S ciljem da akcija bude uspešna, u čišćenje obale u Podunavlju uključili su se i predstavnici mesnih zajednica i javno – komunalna preduzeća.

Dunav je druga po dužini reka u Evropi, prolazi kroz četiri evropska glavna grada među kojima je Beograd, a kroz Srbiju teče u dužini od 588 kilometara.