(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Kultura 29.06.2019.
Banovci Dunav
Prvi Vidovdanski noćni market održan u naselju Banovci Dunav

Prvi Vidovdanski noćni market održao se na pijaci u naselju Banovci Dunav u organizaciji UG “Volim Banovce” a pod pokroviteljstvom opštine Stara Pazova u saradnji sa Mesnom zajednicom Banovci Dunav I Turističkom organizacijom opštine Stara Pazova uz tehničku podršku JKP “Čistoća” U Staroj Pazovi.

Đina Beraković iz Novih Banovaca proglašena je za najboljeg rukotvorca prvog Vodovdanskog noćnog marketa održanog na ezelnoj pijaci u naselju Banovci Dunav. Majka troje dece i baka, po struci veterinar, pre dve godine počela je da izrađuje lutke, po prvi put izlaže pred svojim meštanima. Do sada je izradila oko 40 lutaka.

Ova manifestacija koju organizuje Udruženje građana “Volim Banovce” održava se u čast dugogodišnje članice Dragane Skerletović koja je izgubila bitku s opskom bolešću. Ceo radni vek provela je u novinarstvu okrenuta temama socijalne politike i zdravstva.

Draganina knjiga “Banovčake priče” nagrada je najboljem rukotvorcu koji će svoje rukotvorine predstaviti na Beogradskom noćnom marketu.

Udruženje građana “Volim Banovce” osnovano je pre pet godina, trenutno broji oko 40 članova od kojih se čak polovina bavi rukotvorina, a ova nova manifestacija bila je prilika da se predstave skulpture, hekleraje, ikone, suvenire, dekupaž i tkanine.