(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Osnovne, srednje škole i vrtići od danas nastavljaju sa radom • Maska Rolerkoster učenika osnovne škole iz Golubinaca pobedila je u kategoriji mlađih učesnika manskenbala, dok je Šarena bašta porodice Naglić takođe iz Golubinaca, osvojila prvo mesto među odraslim maskama na maskenbalu održanom u subotu • Ugostitelji teritoriji opštine Stara Pazova koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu dužni su da pre otpočinjanja obavljanja delatnosti podnesu prijavu lokalnoj samoupravi • SPORT: Košarkaši Dunava savladali Napredak 100:88, danas utakmica sa Vršcem • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Kultura 29.06.2019.
Banovci Dunav
Prvi Vidovdanski noćni market održan u naselju Banovci Dunav

Prvi Vidovdanski noćni market održao se na pijaci u naselju Banovci Dunav u organizaciji UG “Volim Banovce” a pod pokroviteljstvom opštine Stara Pazova u saradnji sa Mesnom zajednicom Banovci Dunav I Turističkom organizacijom opštine Stara Pazova uz tehničku podršku JKP “Čistoća” U Staroj Pazovi.

Đina Beraković iz Novih Banovaca proglašena je za najboljeg rukotvorca prvog Vodovdanskog noćnog marketa održanog na ezelnoj pijaci u naselju Banovci Dunav. Majka troje dece i baka, po struci veterinar, pre dve godine počela je da izrađuje lutke, po prvi put izlaže pred svojim meštanima. Do sada je izradila oko 40 lutaka.

Ova manifestacija koju organizuje Udruženje građana “Volim Banovce” održava se u čast dugogodišnje članice Dragane Skerletović koja je izgubila bitku s opskom bolešću. Ceo radni vek provela je u novinarstvu okrenuta temama socijalne politike i zdravstva.

Draganina knjiga “Banovčake priče” nagrada je najboljem rukotvorcu koji će svoje rukotvorine predstaviti na Beogradskom noćnom marketu.

Udruženje građana “Volim Banovce” osnovano je pre pet godina, trenutno broji oko 40 članova od kojih se čak polovina bavi rukotvorina, a ova nova manifestacija bila je prilika da se predstave skulpture, hekleraje, ikone, suvenire, dekupaž i tkanine.