(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Od ponedeljka deca ponovo u vrtićima i školama • Za vikend 42. Međunarodni sajam turizma, TO Stara Pazova predstavlja Gastro Srem 2020 • U subotu Pazovačka vinijada u holu pozorišne sale • Odbojkašice Jedinstva pobedile su Železničar sa 3:0 u setovima • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Kultura 30.06.2019.
Stara Pazova
„Vidovdanski susreti“ održani u Staroj Pazovi

17. Međunaridni dečiji festival folklora „Vidovdanski susreti“ održan je proteklog vikenda u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi u organizaciji staropazovačkog KUD-a „Branko Radičević“ pod pokroviteljstvom opštine Stara Pazova.

Da muzika i igra nemaju granice potvrđuju deca koja neguju folklorno stvaralašatvo što se videlo na Međunarodnom dečijem festivalu folklora „Vidovdanski susreti“ koji se po 17. put održao u Staroj Pazovi. Ovogodišnja manifestacija okupila je oko 400 mališana, članova kulturno – umetničkih društava iz 4 ansambla iz staropazovačke opštine, zatim iz Vršca, Lazarevca, Ečke i Mošorina, kao i decu iz Republike Srpske.

Organizatori ističu da kontinuitet u održavanju ovog festivala dovoljno govori o značaju istog. Podsećaju i na to da su u poslednje dve godine najmlađi članovi staropazovačkog KUD-a „Branko Radičević“ ostvarili zapažene uspehe na takmičrskim festivalima. Nakon prijema sve sve predstavnike društava u zgradi opštine, održan je defile u centru naselja nakon čega je prikazano bogatstvo folklorne tradcije Srbije i okoline.

„Vidovdanski susreti“ su manifestaicija od opšteg značaja za opštinu koja pruža nesebičnu podršku u radu ovog društva. Tokom skoro dve decenije postojanja ovog festivala, priliku da predstave svoju tradiciju, pored srpskih kulturno – umetničkih društava, imali su Makedoci, Poljaci, Austrijanci, Mađari, Ukrajinci, Bugari, Rumuni, Rusi i Crnogorci.