(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Kultura 30.06.2019.
Stara Pazova
„Vidovdanski susreti“ održani u Staroj Pazovi

17. Međunaridni dečiji festival folklora „Vidovdanski susreti“ održan je proteklog vikenda u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi u organizaciji staropazovačkog KUD-a „Branko Radičević“ pod pokroviteljstvom opštine Stara Pazova.

Da muzika i igra nemaju granice potvrđuju deca koja neguju folklorno stvaralašatvo što se videlo na Međunarodnom dečijem festivalu folklora „Vidovdanski susreti“ koji se po 17. put održao u Staroj Pazovi. Ovogodišnja manifestacija okupila je oko 400 mališana, članova kulturno – umetničkih društava iz 4 ansambla iz staropazovačke opštine, zatim iz Vršca, Lazarevca, Ečke i Mošorina, kao i decu iz Republike Srpske.

Organizatori ističu da kontinuitet u održavanju ovog festivala dovoljno govori o značaju istog. Podsećaju i na to da su u poslednje dve godine najmlađi članovi staropazovačkog KUD-a „Branko Radičević“ ostvarili zapažene uspehe na takmičrskim festivalima. Nakon prijema sve sve predstavnike društava u zgradi opštine, održan je defile u centru naselja nakon čega je prikazano bogatstvo folklorne tradcije Srbije i okoline.

„Vidovdanski susreti“ su manifestaicija od opšteg značaja za opštinu koja pruža nesebičnu podršku u radu ovog društva. Tokom skoro dve decenije postojanja ovog festivala, priliku da predstave svoju tradiciju, pored srpskih kulturno – umetničkih društava, imali su Makedoci, Poljaci, Austrijanci, Mađari, Ukrajinci, Bugari, Rumuni, Rusi i Crnogorci.