(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Kultura 03.07.2019.
Stara Pazova
Njabolji đaci i ove godine na ostrvu Krf

Kao i prethodnih godina, najbolji učenici staropazovačkih osnovnih škola provešće deo letnjeg raspusta na grčkom ostrvu Krf i tu se upoznati sa načinom života naših predaka koji su u Prvom svetskom ratu dali svoje živote zarad slobode.

Projekat "Stopama naših predaka" u okviru kojeg se organizuje putovanje rezultat je višegodišnje saradnje Opštine Stara Pazova i Patrijaršije Srpske Pravoslavne Crkve, a realizuje ga zvanično glasilo Srpske Pravoslavne Crkve za decu "Svetosavsko zvonce".

Od 15. do 30. avgusta 9 staropazovačkih đaka, kao i određeni broj članova hora Svetosavsko zvonce i dramske sekcije, boraviće u kampu zajedno sa 40ak vršnjaka iz naše zemlje, Republike Srpske i Crne Gore.

Hodeći stopama naših predaka, deca se upoznaju sa slavnom istorijom naše zemlje, a tokom boravka predveđeno je i postavljanje novih spomen obeležja i obnavljanje istorijskih znamenitosti.