(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Na današnji dan pre 75 godina sva mesta u stropazovačkoj opštini su oslobođena od fašizma • Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa • Predstava "Idealna polovina" u četvrtak pred Staropazovčanima • U četvrtak defile prijateljstva u Gradskom parku • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 28 stepeni.
Život 04.07.2019.
Stara Pazova
Počela realizacija projekta "Socijalni radnik u školi"

“Socijalni radnik u školi“ naziv je projekta staropazovačkog Centra za socijlani rad koji će uz podrpšku opštine Stara Pazova biti sproveden u drugoj polovini godine. U pitanju je pilot projekat jedinstven po odabiru teme i načinu realizacije u koji si uključene 4 osnovne škole sa teritorije staropazovačke opštine.

Učenici osnovnoškolskog uzrasta sa terotije staropazovačke opštine koji se nađu u situaciji otežanog obrazovnog, emocionalnog i socijalnog razvoja uopšte i njihovi roditelji od septembra mogu da računaju na stručnu pomoć socijalnih radnika koji će dva do tri puta nedeljno dežurati u osnovnim školama.

U staropazovačkom Centru za socijalni rad ističu da se ova ustanova u najvećem broju slučajeva u proces rešavanja problema na relaciji učenik – škola – roditelj uključuje kasno.

Realizacija projekta „Socijalni radnik u školi“ predviđena je za drugu polovinu godine, dok će se centralne aktivnosti odvijati od septembra do oktobra, a potrebu za njegovom realizacijom prepoznala je i lokalna smaouprava. U pilot projekat biće uključeni učenici sve tri osnovne škole u Staroj Pazovi i Osnovne škole „Milan Hadžić“ u Vojki.