(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Život 04.07.2019.
Stara Pazova
Počela realizacija projekta "Socijalni radnik u školi"

“Socijalni radnik u školi“ naziv je projekta staropazovačkog Centra za socijlani rad koji će uz podrpšku opštine Stara Pazova biti sproveden u drugoj polovini godine. U pitanju je pilot projekat jedinstven po odabiru teme i načinu realizacije u koji si uključene 4 osnovne škole sa teritorije staropazovačke opštine.

Učenici osnovnoškolskog uzrasta sa terotije staropazovačke opštine koji se nađu u situaciji otežanog obrazovnog, emocionalnog i socijalnog razvoja uopšte i njihovi roditelji od septembra mogu da računaju na stručnu pomoć socijalnih radnika koji će dva do tri puta nedeljno dežurati u osnovnim školama.

U staropazovačkom Centru za socijalni rad ističu da se ova ustanova u najvećem broju slučajeva u proces rešavanja problema na relaciji učenik – škola – roditelj uključuje kasno.

Realizacija projekta „Socijalni radnik u školi“ predviđena je za drugu polovinu godine, dok će se centralne aktivnosti odvijati od septembra do oktobra, a potrebu za njegovom realizacijom prepoznala je i lokalna smaouprava. U pilot projekat biće uključeni učenici sve tri osnovne škole u Staroj Pazovi i Osnovne škole „Milan Hadžić“ u Vojki.